« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
MINISTAR KARAMARKO

Neistina je da policija djeluje po diktatu politike

Ministar unutarnjih poslova odbacio je tvrdnje da je policiju stavio u funkciju politike i naglasio je kako će dosljedno provoditi zakon

Tomislav Karamarko
Tomislav Karamarko (CROPIX)
Više o

policija

,

Tomislav Karamarko

,

politika

"Pred čija vrata ćemo doći, ne možemo govoriti. Mogu samo reći da ćemo dosljedno provoditi zakon i da ćemo doći pred vrata svakoga onoga za koga postoji osnovana sumnja da je počinio kazneno djelo", rekao je Karamarko u Dnevniku HTV-a, odgovarajući na pitanje je li očekivao da će sa sadašnjim istragama doći pred sama vrata bivšeg premijera Ive Sanadera.

Odbacio je optužbe da je policiju stavio u funkciju politike i da se, u sklopu borbe protiv korupcije, preko njega vodi i borba protiv političkih neistomišljenika. "To naprosto nije istina. Nestranački sam ministar, imam svoju čvrstu poziciju u tom smislu i želim ju održavati. Prema tome, mi nismo stranački opredijeljeni", naglasio je.

Na pitanje kako komentira tvrdnje da je on ministar koji zatvor u Remetincu puni HDZ-ovcima, ministar Karamarko je odgovorio: "Mi Remetinec punimo ljudima za koje postoji osnovana sumnja ili su počinili kazneno djelo. Što se toga tiče, mislim da je Remetinec 'višestranačka ili nestranačka organizacija'", rekao je.

Odbacio je i tvrdnje kako je pod pritiskom vladajuće opcije da zbog balansa mora uhititi i neke članove SDP-a. "Naravno da nisam. Pravna država mora funkcionirati po sistemu kosilice - ona ide ravno i ne bira i ne zaobilazi ni velike ni male travke nego naprosto kosi. Malo karikiram, ali definitivno je tako", rekao je Karamarko.

Odgovarajući na pitanje osjeća li, kao nestranački a po nekim anketama najpopularniji ministar, nesimpatije ostalih u Vladi, rekao je da ne osjeća njihove nesimpatije. Dodao je međutim kako osjeća nesimpatije onih koji su pogođeni istragama i obradama u pojedinim predmetima. "Normalno je da će tu biti svakojakih reakcija koje znaju biti i ne baš previše lijepe - od onih koji su u organiziranom kriminalu do onih koji su u korupciji".

Zamoljen za komentar o suradnji s DORH-om i tvrdnji da se "fronta" između njega i glavnog državnog odvjetnika otvorila nakon što su odbačene prijave protiv, primjerice, Picule i Mršića, odgovorio je: "Mi se nismo slagali u tom momentu s njihovom kvalifikacijom nekih slučajeva. Međutim, važnost svega toga je svijest, i nas i ljudi u DORH-u, i mene i gospodina Bajića, da je suradnja neophodna". "Da bi borba protiv korupcije bila kvalitetna i da bi se provela do kraja na najkvalitetniji mogući način, naša suradnja je neophodna, a ona je doista i realnost", zaključio je Karamarko. (hina/metro-portal)

 

18.10.2010. 22:12:09
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh