« Glazba
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
LEGENDE MEĐU LEGENDAMA

Neil Diamond, Alice Cooper i Tom Waits u kući slavnih

Američki pop i folk kantautor, heavymetalac i hardrocker Alice Cooper i rocker Tom Waits u ponedjeljak su navečer uvedeni u Rock and Roll kuću slavnih

Fotografija vijesti
Više o

kuća slavnih

,

Neil Diamond

,

Alice Cooper

,

Tom Waits

Neil Diamond (70) u karijeri je prodao više od 120 milijuna albuma i napisao mnoge hitove za druge izvođače, poput "I'm Believer" The Monkeesa, prenosi Hina. U kuću slavnih uveo ga je Paul Simon rekavši kako mu nije jasno zašto je Diamond morao čekati toliko dugo na tu počast. Diamond je primajući nagradu na svečanosti u hotelu Waldorf Astoria u New Yorku otpjevao svoj megahit iz 1969. "Sweet Caroline", na koju ga je inspirirala Caroline Kennedy, kći bivšeg predsjednika Johna F. Kennedyja.

Alice Cooper je izveo svoju hard rock himnu iz 1972. godine "Schools's Out" u svojoj tipičnoj majci poprskanoj krvlju, sa živom zmijom oko vrata i našminkanih očiju. "Mi smo oduvijek bili hard rock bend, samo smo se malo drukčije ukrašavali", rekao je.

Tom Waits (61), koji svojim eksperimentalnim rockom osvaja fanove još od 70-ih godina, našalio se u prigodnom govoru rekavši kako "ljudi govore da nema nijedan hit i da je težak za suradnju - kao da je to nešto loše".

Uz njih trojicu u kuću slavnih primljeni su i r'n'b pjevačica Darlene Love (72) i blues, funk i jazz pjevač i skladatelj Dr. John. Rock and Roll kuća slavnih i pripadajući muzej nalaze se u Clevelandu. Njezine nove članove svake godine bira 600 profesionalaca iz glazbene industrije.

15.03.2011. 12:10:11
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh