« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 5 mjeseci

Ne zna se kad će krenuti grijanje

Toplana i Vodovod još uvijek otklanjaju kvar

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (CROPIX)
Više o

kvar u toplani

,

grijanje u zagrebu

,

Petar Čubelić

,

nestanak grijanja

Radnici Elektrane-toplane (El-To) Zagreb nastojat će tijekom iduća 24 sata otkloniti kvar na postrojenju nastao puknućem magistralnog voda "Vodoopskrbe i odvodnje" u krugu pogona kako bi između 180 i 200.000 ljudi u zapadnom dijelu grada dobili grijanje, izvijestio je danas Petar Čubelić, direktor HEP proizvodnje, nakon što je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obišao pogon.

"Sada je najvažnije što prije sanirati postrojenje toplane i staviti ga u funkciju kako bi građanima vratili grijanje", kazao je gradonačelnik Bandić te dodao da će svi nadležni djelatnici, i on sam, biti "na nogama 24 sata", sve dok se ne riješi problem i građani ne dobiju grijanje.

Zahvalio je Uredu za krizna stanja, djelatnicima Elektrane-toplane, Vodoopskrbe i odvodnje i vatrogascima koji su dosad odradili "lavovski dio posla" na ispumpavanju vode iz postrojenja u podrumu koja je dosezala razinu višu od metar i pol.

Čubelić navodi kako su morali isključiti pogone zbog sigurnosti postrojenja, nakon puknuća magistralnog voda Vodoopskrbe i odvodnje koji prolazi kroz Toplanu i poplave u pogonu, koju je jutros oko pola pet primijetio djelatnik El-To-a te pozvao ekipe Vodoopskrbe i odvodnje i vatrogasaca.

Direktor Zagrebačkog holdinga Ivo Čović, koji je također ostao bez grijanja, kazao je da Grad radi na obnovi vodovodnih cijevi prema četverogodišnjem planu te da će u 2009. za njihovu obnovu utrošiti 700 milijuna kuna.

"Ovo se puknuće dogodilo se na nezgodnom mjestu u nezgodnom trenutku", napominje Čović.

Gradonačelnik Bandić naveo je da će se o točnim uzrocima kvara, nastaloj šteti i troškovima sanacije moći govoriti tek kada se građanima vrati grijanje - što je sada prioritet.

Bandić dodaje i da sličnu situaciju Zagreb ne pamti više od 50 godina.

16.02.2009. 16:26:06
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh