« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
MESIĆ PORUČIO CRKVI:

Ne tražim da me volite, nego da se ogradite

Predsjednik je uoči posjeta sinjskoj Alci izjavio kako od kardinala Bozanića očekuje da se ogradi od uvodnika Glasa Koncila

(Dragan Matić/CROPIX)
Više o

Stjepan Mesić

,

Josip Bozanić

,

Katolička crkva

,

Glas Koncila

Predsjednik Stjepan Mesić danas je izjavio kako nije u nesporazumu s Katoličkom crkvom u Hrvatskoj, nego samo očekuje da se Crkva ogradi od nedavnog uvodnika Glasa Koncila u kojem se aludira da je 'veleizdajnik'.

"Bilo bi dobro da se kardinal ogradi. Ne tražim da me vole nego da se ograde", rekao je predsjednik Mesić po susretu s novinarima u sinjskim Alkarskim dvorima uoči 294. alke, komentirajući svoje nedavno odsustvo s mise za domovinu u Kninu.

Prije dolaska u Alkarske dvore Mesić je s premijerkom Jadrankom Kosor posjetio crkvu Čudotvorne Gospe Sinjske. Premijerka i predsjednik su izjavili kako su zadovoljni ovogodišnjim pripremama i organizacijom Sinjske alke te da se ugodno osjećaju u Sinju.

"Sinjska alka je nacionalno dobro i bitno je da se distancira od dnevne politike", izjavio je Mesić, odgovarajući na upit jesu li prestale višegodišnje trzavice glede Sinjske alke. Premijerka Kosor je rekla da je prvi put na Sinjskoj alci u svojstvu predsjednice Vlade te da će učiniti dodatne napore kako bi se alka još više turistički promovirala.

Izvor: Hina

09.08.2009. 17:49:31
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh