« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
josipović:

Ne smijemo teritorijem kupovati ulazak u EU

Sporazum nije pitanje ljevice ili desnice nego građanskog odnosa prema domovini, ustvrdio je esdepeovac

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Saša Midžor Sučić/Cropix)
Više o

ulazak u EU

,

Ivo Josipović

,

arbitražni sporazum

,

hrvatski teritorij

Predsjednički kandidat iz redova SDP-a Ivo Josipović izjavio je večeras u Šibeniku kako cijena ulaska Hrvatske u Europsku uniju ne može biti hrvatski teritorij.

"Nisam glasovao za arbitražni sporazum jer ga smatram štetnim za hrvatske državne interese. Zalažem se za europske vrijednosti i jedan od mojih glavnih vanjskopolitičkih ciljeva je ulazak Hrvatske u EU. No mislim da se taj cilj može ostvariti bez žrtvovanja teritorija", rekao je Josipović.

Očekujem od vlade da napokon počne dobro raditi svoj posao i da Hrvatska u EU uđe bez ucjene, cjelovita i spremna, dodao je, ocijenivši kako su dobar primjer pristupni pregovori za članstvo u NATO-u. Smatra kako nije kasno za pregovore te je podsjetio da ni Slovenija dvaput nije bila zadovoljna onim što joj je bilo ponuđeno.

"Ne znam zašto bi Hrvatska morala skočiti na prvu loptu i reći to je to. Pokazalo se da u Europi cijene želju Hrvatske da na temelju međunarodnog prava riješi granični prijepor sa Slovenijom. To čine sve zemlje, pa zašto ne bi i Hrvatska", rekao je.

Ustvrdivši kako većina hrvatskog naroda ne želi takav sporazum, dodao je da to nije pitanje ni ljevice ni desnice, nego građanskog odnosa prema domovini.

Josipović je danas posjetio i Tisno, a boravak u Šibeniku obrazložio je nakanom da dođe na tribinu o "brendiranju" grada, koju je organizirala šibenska gradska uprava. To je zanimljiv proces koji se uklapa u modernu komunikacijsku strategiju, ocijenio je. (hina/metro-portal)
03.11.2009. 21:27:42
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    donhuangenaro
    03.11.2009. 22:49
    koji smijeh... pa čitava 'rvacka država je već praktički rasprodana u svrhu ulaska u tu famoznu EU! a što se tiče EU vrijednosti, znači zalažete se za licemjerje, aroganciju, pohlepu i sebičnost? pa naravno, to su vrline 21. stoljeća :-P
  2. avatar
    G_Gledic (autor)
    04.11.2009. 00:57
    Hahahahhaa... genaro, Hrvatska je definicija licemjerja, sebičnosti, arogancije i pohlepe, tako da smo, sudeći prema tvojem komentaru, već debelo u EU. :-)
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh