« Život
objavljeno prije 6 godina i 5 mjeseci
MA DA!

Ne pretjerujte s poklonima, to je loše za klince!

Djeca koja dobijaju previše materijalnih dobara od svojih roditelja najvjerojatnije će sebe nastaviti nagrađivati i kada odrastu, a to može postati problem

Budite umjereni s poklonima
Budite umjereni s poklonima (Arhiva)
Više o

djeca

,

božićni pokloni

Božićni pokloni svake godine se množe pod borom, no pritom treba biti vrlo pažljiv, kažu stručnjaci - kupnja previše poklona za Božić može djeci stvoriti probleme ponašanja u kasnijem životu.

Nova studija sa sveučilišta Missouri i sveučilišta Illinois iz Chicaga, utvrdila je da roditelji koji koriste materijalna dobra kao dio svoje roditeljske tehnike mogu na taj način utrti put teškoćama koje djeca mogu iskazati u odrasloj dobi.

"Djeca koja dobijaju previše materijalnih dobara od svojih roditelja najvjerojatnije će sebe nastaviti nagrađivati i kada odrastu, a to može postati problem", kaže Marsha Richins koja je vodila studiju.

Prema Richins, prijašnja su istraživanja pokazala da odrasli koji sebe ili druge definiraju prema onome što posjeduju imaju veći rizik pojave problema u braku, vjerojatnije je da su skloni kockanju, da zapadaju u financijske dugove i smanjeno blagostanje.

Materijalizam doprinosi i degradaciji okoliša zbog pretjerane konzumacije i odbacivanja velike količine otpada.

Zanstvenici su ustanovili da postoji povezanost između roditeljskog odbijanja i materijalizma. Djeca koja osjete da roditelji nemaju vremena za njih ili da su roditelje razočarali vjerojatnije će biti materijalisti.

Odrasle osobe koje su dobijale materijane stvari kao nagradu ili ih nisu dobijali kao kaznu dok su bili djeca, vjerojatnije je da se dive ljudima koji imaju skupe stvari

10.12.2017. 13:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh