« Život
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
alkohol u potocima

Ne postoji lijek za mamurluk

Stručnjaci kažu da nema pravih savjeta kako spriječiti ili liječiti mamurluk, a najbolji savjet je - nemojte uopće piti

(Dreamstime)
Više o

alkohol

,

mamurluk

,

James C. Garbutt

Probudili ste se sa strašnom glavoboljom i nemirnim želucem nakon prevelike količine alkohola ispijenog protekle noći? U tom slučaju znanstvenici ne donose dobre vijesti. Naime, pokazalo se da ne postoji pravi lijek za mamurluk.

Izjavio je to James C. Garbutt, profesor psihijatrije koji se specijalizirao za alkoholizam na američkom Sveučilištu Sjeverna Karolina.

''Mamurluk je samo jedna negativnih posljedica prekomjerne konzumacije alkohola, ali ima ih još puno, uključujući ozbiljne prometne nesreće, gubitak kontrole nad emocijama i donošenje loših odluka u pijanom stanju'', naglašava prof. Garbutt.

Ako i postoje neki savjeti kako pobijediti mamurluk, onda je najbolje prije ispijanja alkohola nešto pojesti. Hrana je, naime, važan element u smanjenju rizika od intoksikacije.

Još jedan način mogao bi biti da popijete čašu vode prije no što prijeđete na sljedeću rundu alkohola što će ublažiti koncentraciju alkohola u krvi i spriječiti dehidraciju.

No, najvažniji savjet profesora Garbutta jest - uopće ni ne biste trebali puno piti i dolaziti u situaciju da morate liječiti mamurluk!

09.12.2009. 13:34:30
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh