« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
ŠTO SE DOGAĐA?

NE Krško zbog "stanovitih odstupanja" ostaje izvan mreže

Nuklearna elektrana Krško unatoč najavama nije uključena u mrežu, točni razlozi se skirvaju od javnosti

NE Krško
NE Krško (Wikipedia)
Više o

NE Krško

,

nuklearna elektrana

Unatoč službenim najavama, Nuklearna elektrana Krško nije u noći sa četvrtka na petak ponovno uključena u mrežu, prenosi Hina. 

Kako je jutros za službenu slovensku agenciju STA izjavila glasogovornica nuklearke Ida Novak Jerale, prilikom pokušaja sinkronizacije nuklearke u mrežu "registrirana su stanovita odstupanja", čime je napravljen "korak natrag" u odnosu proceduru ponovnog pokretanja nuklearke, za što će biti potrebno dodatno vrijeme.

Nije precizirala koliko vremena bi mogao trajati taj postupak, a telefonom nije bila dostupna za dodatna pojašnjenja. Niti na internetskim stranicama nuklearke Krško jutros nema nikakvih novih priopćenja vezanih na vrijeme ponovnog uključenja ili dodatne radove potrebne za sinkronizaciju.

Nuklearka Krško jučer je u priopćenju za javnost navela da automatsko zaustavljanje nuklearke u srijedu bilo izazvano iznenadnim ispadanjem 380-kilovoltnog dalekovoda zbog greške prekidača u rasklopnom postrojenju. Sigurnosni sustav zbog toga je isključio turbinu i reaktor nuklearke, a najavljivalo se da će nuklearka do kraja jučerašnjeg dana ili preko noći već biti uključena u mrežu.

25.03.2011. 11:51:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh