« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina i 8 mjeseci
PROBLEM UKLONJEN

NE Krško ponovno će raditi do kraja dana

U nuklearki Krško se, nakon njena jučerašnjeg automatskog zaustavljanja, obavljaju pripreme za ponovno uključivanje u mrežu koje se očekuje tijekom današnjeg dana

Fotografija vijesti
Više o

NE Krško

,

problem

,

mreža

"Očekujemo i predviđamo da će nuklearka ponovo početi raditi do kraja današnjeg dana", rekla je glasnogovornica u nuklearki Krško Ida Novak Jerale, ne precizirajući vrijeme ponovnog uključenja nuklearke u mrežu koje će biti objavljeno naknadno. Tehnički direktor nuklearke Predrag Širola kazao je za slovensku agenciju STA da bi nuklearka za ponovni početak rada i uključenje u elektrosustav mogla biti spremna večeras.

Nuklearka Krško danas je u priopćenju za javnost ponovila da je jučerašnje automatsko zaustavljanje nuklearke bilo izazvano iznenadnim ispadanjem 380-kilovoltnog dalekovoda zbog greške prekidača u rasklopnom postrojenju. Sigurnosni sustav zbog toga je isključio turbinu i reaktor nuklearke.

U nuklearci Krško ponavljaju da nikakvih posljedica za okoliš zbog toga nije bilo, a tijekom testiranja nisu otkrivene nikakve posljedice na opremi nuklearke. Zbog ispada nuklearke iz elektroenergetske mreže Hrvatske i Slovenije nije bilo restrikcija u potrošnji. Ispad je, prema jučerašnjim riječima direktora nuklearke Stane Rožmana, ipak izazvao "psihološku" štetu, a šteta je i materijalna zbog prestanka proizvodnje struje.

24.03.2011. 14:19:18
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh