« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
PRIZNAO KRIVNJU?

Navijaču Maroviću određen jednomjesečni pritvor

Dvadeseogodišnji navijač Nikica Marović, uhićen u petak zbog sumnje da je 1. svibnja teško ozlijedio policajca na maksimirskom stadionu, ostat će mjesec dana u pritvoru u Remetincu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Damjan Tadić/Cropix)
Više o

policija

,

napad

,

neredi

,

pritvor

,

noć kazališta program

Istražna sutkinja Ljiljanka Maletić Maroviću je odredila pritvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela te mogućnosti utjecaja na svjedoke, izjavio je predsjednik Istražnog centra Krešimir Devčić.

Osim za teško ozljeđivanje policajca Kristijana Troktera, koji je od eksplozije topovskog udara ostao bez oka, policija Marovića tereti i za napad na još četvoricu svojih kolega.

Policija tvrdi da je mladić tijekom 'krvave' utakmice Dinama i Hajduka na sjevernoj maksimirskoj tribini bio u skupini koja je potrganim stolicama gađala policiju i onemogućavala im pristup tribinama. Oko lica je pritom zavezao majicu kako bi ga se teže identificiralo, a od video nadzora se pokušao sakriti i skrivanjem iza drugih navijača.

Ipak, identificiran je kao navijač koji je s udaljenosti od 15 metara prema grupi policajaca bacio prethodno zapaljen "topovski udar" koji je eksplodirao odbivši se od tla i teško ozlijedio policajca Troktera.

Neslužbeno se doznaje da je Marović pred istražnom sutkinjom priznao da je prema policajcima bacio baklju, ali ne i topovski udar kojim je ozlijeđen policajac. (hina/metro-portal)

10.05.2010. 16:22:27
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh