« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
njemačka

Navijači odlučili sami graditi stadion

Vrlo pozitivan primjer toga što predstavlja ljubav prema nogometnom klubu

(Corbis)
Više o

navijači

,

FC Union

,

gradnja stadiona

Navijači berlinskog kluba FC Union pokazuju svoju odanost tako da su zasukali rukave i pomažu u izgradnji novog stadiona.

Volonteri dolaze nakon posla ili kada imaju slobodan dan i miješaju beton, polažu električne kablove ili vare metalne potpore, a neki od njih su žrtvovali i svoj godišnji odmor kako bi osigurali da stadion bude gotov na vrijeme.

"Oko 75 posto stadiona je gotovo", izjavio je glasnogovornik kluba Christian Arbeit, dodajući da je u izgradnji pomaže oko 1.600 navijača.

"Nismo mogli zamisliti da će nam pomoći tako puno navijača", rekao je. "Pomažu nam liječnici, medicinske sestre, nastavnici, obrtnici".

Pomoć navijača uštedjela je trećeligaškom klubu oko 2 milijuna eura otkako su počeli radovi na novom stadionu u lipnju 2008.

FC Union je bio prisiljen na gradnju novog stadiona kada je njemački nogometni savez donio odluku da stari stadion Alte Foersterei na kojem su igrali od 1920. ne ispunjava sigurnosne uvjete.

Klupski su dužnosnici odlučili sagraditi novi stadion koji će primati 23.500 gledatelja na istom mjestu gdje je stari stadion u istočnom predgrađu Berlina Koepeniku. (hina/metro-portal)

29.04.2009. 10:58:05
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh