« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
INCIDENT

NATO ušao na teritorij Pakistana i ubio osam vojnika

Helikopteri NATO-a izveli su neselektivni napad na pakistansku kontrolnu točku u pokrajini Mohmand, pri čemu je poginulo osam vojnika, a ranjeno je četiri

Fotografija vijesti
Više o

NATO

,

Afganistan

,

Pakistan

,

helikopteri

Helikopteri NATO-a iz Afganistana neovlašteno su u subotu rano ujutro ušli u zračni prostor Pakistana na sjeverozapadu zemlje i napali pograničnu kontrolnu točku pakistanske vojske, pri čemu je poginulo osam vojnika, a ranjeno je četiri, objavio je Reuters, pozivajući se na palestinske obavještajne službe, javlja Hina.

Taj će napad dodatno pogoršati odnose između SAD i Pakistana, koji su ionako napeti otkako su američki marinci u svibnju, bez znanja Pakistana, u pakistanskom gradu Abotabadu izveli napad u kojem je ubijen vođa al-Kaide Osama bin Laden.

Glasnogovornik pakistanske vojske potvrdio je da je pred zoru u plemenskom području Mohmandu izveden napad u kojem je poginulo sedam vojnika i jedan časnik.

"Ničim izazvani, helikopteri NATO-a izveli su neselektivni napad na pakistansku kontrolnu točku u pokrajini Mohmand u kojem je bilo žrtava, a pojedinosti još očekujemo", rekao je jedan vojni glasnogovornik.

Dvojica pripadnika pakistanske obavještajne službe rekla su da je napad izveden na kontrolnu točku Salala udaljenu 2,5 kilometara od granice s Afganistanom i da je ubijeno osam osoba, dok su četiri ranjene.

Napad je izveden u 2 sata ujutro po mjesnom vremenu u regiji Baizai u Mohmandu, gdje se pakistanska vojska bori s talibanima.

Glasnogovornik ISAF-a u Kabulu rekao je da je NATO svjestan da se dogodio "incident", ali trenutačno prikuplja informacije.

26.11.2011. 09:16:25
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh