« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
JAMAC SIGURNOSTI

NATO ostaje u Libiji do daljnjega

"Čak i kad se nova vlast uspije sama snaći, sve dok režim bivšeg vođe bude predstavljao opasnost za libijski narod, NATO će nastaviti svoje napore u okviru UN-ove misije", rekao je britanski ministar obrane

Fotografija vijesti
Više o

NATO

,

UN

,

Libija

,

Moamer Gadafi

,

narod

NATO će nastaviti svoju vojnu misiju u Libiji sve dok režim bivšega vođe Moamera Gadafija bude predstavljao opasnost za libijski narod, izjavio je u petak britanski ministar obrane Liam Fox koji boravi u posjetu Tripoliju, javlja Hina.

"Čak i kad se nova vlast uspije sama snaći, sve dok režim bivšeg vođe bude predstavljao opasnost za libijski narod, NATO će nastaviti svoje napore u okviru UN-ove misije", čiji je cilj zaštititi civilno stanovništvo, rekao je Fox na konferenciji za novinare održanoj zajedno s talijanskim kolegom Ignaciom La Russom, koji je također doputovao u dvodnevni posjet Tripoliju i predsjedniku Nacionalnog prijelaznog vijeća (NTC), Mustafi Abdelžalilu.

"Poruka svima onima koji se još uvijek bore za Gadafija jest - partija je završena, a libijski vas narod odbacuje", rekao je Fox. "Borbe u Sirtu su u ovome trenutku vrlo žestoke, no kada Sirt bude pod našom kontrolom, objavit ćemo vijest da je Libija slobodna. Jer, oslobađanjem Sirta, pod kontrolom ćemo imati sve luke i pomorske prilaze zemlji", kazao je Abdeldžalil.

08.10.2011. 18:30:10
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh