« Svijet
objavljeno prije 13 godina
GADAFI NA ODLASKU?

NATO: Operacija u Libiji ostvaruje svoje ciljeve

"Smanjili smo Gadafijeve mogućnosti da ubija vlastiti narod", rekao je glavni tajnik NATO-a

Fotografija vijesti
Više o

NATO

,

Gadafi

,

Libija

Vojna kampanja NATO-a u Libiji ostvaruje svoje ciljeve i vladavina Moamera Gadafija približava se kraju, rekao je u ponedjeljak u Varni glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen piše Hina.

"Naša operacija u Libiji ispunjava ciljeve. Jako smo smanjili Gadafijeve mogućnosti da ubija vlastiti narod", rekao je Rasmussen na forumu NATO-a u Bugarskoj.

"Gadafijeva vladavina terora približava se kraju. Sve je izoliraniji u Libiji i u inozemstvu. Čak ga i najbliži suradnici napuštaju, odlaze ili bježe", rekao je Rasmussen.

"Nastavit ćemo s pritiskom sve dok svi napadi na civile ne prestanu, dok režim ne povuče svoje snage i plaćenike natrag u vojarne i baze", dodao je glavni tajnik NATO-a.

NATO snage intenzivirale su operacije u Libiji kako bi razbile pat poziciju u kojoj Gadafi ostaje na vlasti unatoč tjednima zračnih napada i oporbenom ustanku. Britanija je tako u nedjelju objavila da će bombe za razbijanje bunkera uvrstiti u arsenal na svojim zrakoplovima, dodavši da je to poruka Gadafiju da je vrijeme da ode.

30.05.2011. 11:30:04
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh