« Fun
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci
ima i toga...

Natjecanje u brzom pisanju SMS-ova

6. do 20. rujna u devet gradova

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

SMS

,

Sony Ericsson

,

SMS poruka

,

Tele2 Hrvatska

Prvo nacionalno natjecanje u brzom pisanju SMS poruka "SMS obračun 2008" održavat će se u devet hrvatskih gradova od 6. do 20. rujna ove godine u organizaciji mobilnog operatera Tele2 Hrvatska, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare tog operatera.

Natjecanje će, prema očekivanjima organizatora, u svih devet gradova okupiti na tisuće hrvatskih građana svih dobi, a povod za njegovo organiziranje je slično natjecanje koje se zadnje dvije godine provodi u sklopu Tele2 Grupe u Stockholmu te velika popularnost slanja SMS poruka među hrvatskim korisnicima mobilnih telefona.

Oni su po službenim statistikama u prvih šest mjeseci ove godine poslali preko 1,75 milijardi tih poruka ili prosječno svaki korisnik mjesečno oko 55, naglasio je direktor prodaje i marketinga Tele2 Slavko Gazić. Dodao je i da je taj prosječan broj poslanih SMS poruka po korisniku i veći, 80 do 90 poruka mjesečno, ako se u obzir uzme procijenjeni realni broj aktivnih korisnika.

Sve to hrvatske korisnike svrstava u sam europski vrh zbog čega Tele2 i njegovi partneri RTL Televizija i hrvatski ured tvrtke Sony Ericsson ne sumnjaju u dobar odaziv na natjecanje.

Natjecanje počinje 6. rujna u Zagrebu, gdje će se 20. rujna održati i veliko državno finale u kojeg će ući pobjednici tzv. regionalnih natjecanja koji će se održavati u devet gradova (osim u Zagrebu još i u Slavonskom Brodu, Vinkovcima, Osijeku, Karlovcu, Zadru, Splitu, Makarskoj i Rijeci).

Natjecatelji će na određenim mobitelima morati napisati zadanu poruku, sami će si posebnim štopericama mjeriti vrijeme, a pobjednik je onaj tko u najkraćem roku napiše poruku bez greške. (HINA)

01.09.2008. 19:51:57
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh