« Skijanje
objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca
ČESTITAMO

Ligetyju zlato u veleslalomu, Kostelić neprepoznatljiv

Ted Ligety je pokazao da je i dalje neprikosnoveni vladar veleslaloma, a Ivici Kosteliću ništa nije bilo jasno kad je ušao u cilj

Ted Ligety došao je do drugo olimpijskog zlata
Ted Ligety došao je do drugo olimpijskog zlata (Arhiva)
Više o

zlato

,

veleslalom

,

Ted Ligety

,

Alexis Pinturault

,

ZOI Soči

,

Steve Missilier

Ted Ligety osvojio je zlato u veleslalomu na OI u Sočiju, potvrdivši tako status najboljeg veleslalomaša zadnjih nekoliko godina. U prvoj je vožnji potpuno deklasirao konkurenciju, tako da je samo inspirirani Ondrej Bank imao zaostatak manji od sekunde.

Hirscher, Pinturault i ostali su bili gotovo sekundu i pol slabiji od fenomenalnog Amerikanca, a druga je vožnja bila vrlo dramatična, jer se petnaestak skijaša moglo nadati mjestu na postolju.

Rastopljenu stazu najbolje je odvozio Francuz Steve Missilier i naplatio to srebrom, na trećem je mjestu završio njegov sunarodnjak Alexis Pinturault, a Ligety je sigurnom vožnjom bez rizika osvojio zlato.

Tragičar je, kao i u superkombinaciji, bio Ondrej Bank koji je ponovno previše griješio u drugoj vožnji, pa je na kraju završio peti, iza Hirschera koji je još jednom ostao četvrti na Olimpijskim igrama.

Kostelić je odvozio obje utrke za zaborav, nadamo se da mu je to ipak bio jači trening pred subotnji slalom u kojem Ante Kostelić ponovno postavlja drugu stazu i koji mu je zadnja šansa za olimpijsko zlato.

 

19.02.2014. 12:36:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh