« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
DZUS:

Nastavlja se sanacija poplavljenih područja

Nova kiša očekuje se u subotu i nedjelju, pa će Stožer zaštite i spašavanja na području Velike Gorice biti u punoj pripravnosti

Nastavlja se sanacija poplavljenih područja
Nastavlja se sanacija poplavljenih područja (Davor Pongračić/Cropix )
Više o

poplave

,

DZUS

,

tekst pristupnog ugovora

Sve nadležne službe nastavljaju s aktivnostima na normaliziranju života na poplavom pogođenim područjima, priopćila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje. DUZS navodi da se za vikend očekuje kiša, u subotu poslijepodne i u noći sa subote na nedjelju, pa će Stožer zaštite i spašavanja na području Velike Gorice biti u punoj pripravnosti i pratiti situaciju.

Djelatnici VG Komunalca u suradnji sa Zagrebačkom vodoprivredom nastavljaju sanaciju savskog nasipa. Tijekom noći planira se potpuno sanirati nasip na dvije lokacije u Sopu Bukevskom, te jednoj u Leknenom. Nastavlja se i sanacija prometnica, a opskrba električnom energijom potpuno je normalizirana.

Organizirana je i dodatna ekipa hitne medicinske pomoći. Dezinsekciju terena trenutno vrše tri ekipe, a od ponedjeljka će ih biti pet. Crveni križ podijelio je velike količine hrane, vode i ostalih potrepština. Autobusne linije prema očekivanju ZET-a od sutra bi trebale biti potpuno normalizirane.

Na terenu je deset DVD-a s velikogoričkog područja i pet iz Zagreba, navodi u večerašnjem priopćenju DUZS. (hina/metro-portal)

25.09.2010. 00:50:26
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh