« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
ISTRAGA

Nastavlja se pretraga Rakarovih računala i opreme

Rakar je za sada jedina osoba poznata javnosti koju policija povezuje s objavom registra branitelja

(Damir Krajac / CROPIX)
Više o

Marko Rakar

,

registar branitelja

Bloger Marko Rakar treći je dan zaredom u policiji u Heinzelovoj ulici, gdje se jutros pojavio kako bi nazočio nastavku pretrage računala i opreme koja mu je privremeno oduzeta iz ureda i stana.

Rakar i njegov odvjetnik Maro Mihočević izrazili su očekivanje da će policija taj posao završiti do kraja dana te da će se konačno skinuti sumnja s nesuđenog savjetnika predsjednika države.

Rakara je policija prije tri dana uhitila zbog sumnje da je povezan s internetskom objavom podataka iz registra branitelja, no nakon gotovo deset sati ispitivanja i pretrage stana i ureda pušten je na slobodu.

No, kako po zakonu osoba kojoj je policija oduzela neku opremu mora biti nazočna pretrazi, Rakar je jučer u zgradi policije u Heizelovoj ulici proveo oko šest sati, a po izlasku je izjavio da policija nije ništa našla te da mu je dio opreme vraćen.

Rakar je za sada jedina osoba poznata javnosti koju policija povezuje s objavom registra branitelja, no, po riječima glasnogovornika MUP-a Krunoslava Borovca, policija je do sada razgovarala s još pet osoba, od kojih su neke poligrafski testirane.

Poznati bloger od početka tvrdi da nije objavio podatke iz registra branitelja.

Policija je pomoć u istrazi zatražila i od ureda Interpola u Washingtonu i Wiesbadenu. Naime, nepoznata osoba je, kako piše tisak, stranicu www.registarbranitelja.com na kojoj su objavljeni nepotpuni podaci o braniteljima zakupila od američke tvrtke InvisiHosting preko jedne tvrtke u Dueserdorfu.

Navedena internetska stranica jedno vrijeme nije bila dostupna jer je potrošen sav zakupljeni prostor od 10 gigabajta prometa, no nakon akcije prikupljanja anonimnih novčanih donacija stranica je od sinoć ponovno dostupna.

Marko Rakar trebao je biti savjetnik u uredu predsjednika države, no Ivo Josipović je odustao od njegova imenovanja nakon što se otkrilo da je bloger dužan državi jer nije platio porez i doprinose. (hina/metro-portal)

09.04.2010. 12:38:08
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh