« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
BEZ POPUŠTANJA

Nastavlja se blokada nastave na Filozofskom fakultetu

Glasnogovornik Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Duje Bonacci na plenumu se, nakon 15 dana, ispričao studentima.

(Boris Kovačev, CROPIX)
Više o

studentski prosvjed

,

Ministarstvo znanosti

,

Filozofski fakultet

,

fakultet blokada

,

besplatno obrazovanje

,

Duje Bonacci

,

plenum FF

,

Radovan Fuchs

Plenum studenata zagrebačkog Filozofskog fakulteta izglasao je večeras nastavak blokade nastave na tom fakultetu, koji će tako sutra ući u 18. dan prosvjeda.

U dvorani 7 na Filozofskom fakultetu, u kojoj se okupilo oko 800 studenata, nastavak blokade izglasan je velikom većinom, uz tek nekoliko glasova protiv.

Večeras je na sjednici bio i glasnogovornik Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Duje Bonacci, a čime je po ocjeni sudionika, konačno otvoren dijalog s prosvjetnim vlastima.

Iako je Bonacci napomenuo da je na plenumu kao "građanin", zauzeo se za to da na sutrašnju sjednicu radne skupine studenata dođe predstavnik Ministarstva, a kako bi se nesporazumi i nejasnoće riješile.

Naime, studenti su nejasnim i neartikuliranim ocijenili dopis državnoga tajnika Radovana Fuchsa od 4. svibnja, pa je stoga glasnogovornik i predložio razgovor što su studenti podržali pljeskom.

Bonacci se javno ispričao studentima što ih je u javnosti nazvao "dječurlijom koja ne zna što hoće", te izrazio žaljenje što već prvi dan nije došao na plenum. Priznao je kako je on odgovoran što ministar znanosti nije u prva tri dana blokade došao, jer mu je savjetovao da "čeka dok se stvar ne stiša".

Na plenumu je riječi bilo o aktualnim problemima studenata, kao što su pitanja kolokvija, semestra te provođenje odluke Senata Sveučilišta o dislociranoj nastavi. (hina/metro-portal)

06.05.2009. 23:27:55
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh