Metro-portal.hr

objavljeno 06.05.2009. 23:27:55
BEZ POPUŠTANJA

Nastavlja se blokada nastave na Filozofskom fakultetu

Glasnogovornik Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Duje Bonacci na plenumu se, nakon 15 dana, ispričao studentima.

(Boris Kovačev, CROPIX)

Plenum studenata zagrebačkog Filozofskog fakulteta izglasao je večeras nastavak blokade nastave na tom fakultetu, koji će tako sutra ući u 18. dan prosvjeda.

U dvorani 7 na Filozofskom fakultetu, u kojoj se okupilo oko 800 studenata, nastavak blokade izglasan je velikom većinom, uz tek nekoliko glasova protiv.

Večeras je na sjednici bio i glasnogovornik Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Duje Bonacci, a čime je po ocjeni sudionika, konačno otvoren dijalog s prosvjetnim vlastima.

Iako je Bonacci napomenuo da je na plenumu kao "građanin", zauzeo se za to da na sutrašnju sjednicu radne skupine studenata dođe predstavnik Ministarstva, a kako bi se nesporazumi i nejasnoće riješile.

Naime, studenti su nejasnim i neartikuliranim ocijenili dopis državnoga tajnika Radovana Fuchsa od 4. svibnja, pa je stoga glasnogovornik i predložio razgovor što su studenti podržali pljeskom.

Bonacci se javno ispričao studentima što ih je u javnosti nazvao "dječurlijom koja ne zna što hoće", te izrazio žaljenje što već prvi dan nije došao na plenum. Priznao je kako je on odgovoran što ministar znanosti nije u prva tri dana blokade došao, jer mu je savjetovao da "čeka dok se stvar ne stiša".

Na plenumu je riječi bilo o aktualnim problemima studenata, kao što su pitanja kolokvija, semestra te provođenje odluke Senata Sveučilišta o dislociranoj nastavi. (hina/metro-portal)

06.05.2009. 23:27:55
http://metro-portal.hr/nastavlja-se-bokada-nastave-na-filozofskom-fakultetu/17429/