« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
"milost"

Nastava se vratila na Filozofski fakultet

Fakultetsko vijeće odlučilo je da se izostanci od 20. travnja do 24. svibnja neće uzimati u obzir.

(Igor Sambolec, CROPIX)
Više o

studenti

,

studentski prosvjed

,

Filozofski fakultet

,

Miljenko Jurković

,

fakultet blokada

,

deblokada nastave

,

fakultetska nastava

Na zagrebačkom Filozofskom fakultetu od danas se ponovno održava nastava, a Fakultetsko vijeće je odlučilo da studentima neće biti uskraćeni potpisi zbog nedolaska na nastavu tijekom blokade fakulteta od 20. travnja do 24. svibnja.

Fakultetsko vijeće na današnjoj je sjednici odlučilo da se izostanci s nastave od 20. travnja do 24. svibnja neće uzimati u obzir kao izostanci za uskraćivanje potpisa za testiranje semestra, izjavio je nakon sjednice dekan Miljenko Jurković.

Odlučeno je i da se mogu tražiti "zamjenske vrste nadoknade studijskih obaveza" nastalih za vrijeme održavanja nastave na alternativnim lokacijama (od 11. svibnja do 22. svibnja), rekao je dekan. Dodao je i kako će se svim studentima omogućiti ispunjavanje studijskih obaveza koje nisu obavili za vrijeme trajanja blokade, poput izrade seminarskih radova i polaganja kolokvija.

Nakon pet tjedana blokade studenti prosvjednici zagrebačkog Filozofskog fakulteta izglasovali su 23. svibnja deblokadu nastave na fakultetu. Prethodno im je dekan bio poručio da neće biti nikakvih sankcija ako se blokada prekine zaključno s plenumom 22. svibnja. (hina/metro-portal)

26.05.2009. 16:16:35
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh