« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Nastava na ekonomiji mjesec dana ranije

Prvi su slijedeći preporuku Senata pomaknuli početak akademske godine na 8. rujna.

Ovi će semestri rano biti naporni i studentima i njihovim nastavnicima.
Ovi će semestri rano biti naporni i studentima i njihovim nastavnicima. (Igor Sambolec, CROPIX)
Više o

bolonjski proces

,

Sveučilište u Zagrebu

,

Ekonomski fakultet u Zagrebu

,

početak akademske godine

Zagrebački Ekonomski fakultet od ove će akademske godine, slijedeći preporuku sveučilišnog Senata i dobra iskustva Fakulteta elektrotehnike i računarstva, započeti s nastavom gotovo mjesec dana ranije nego dosad, potvrđeno je danas u tajništvu fakulteta.

Na ostalim fakultetima zagrebačkog Sveučilišta nastava će, kako su rekli na Sveučilištu, shodno spomenutoj preporuci početi između 15. i 20. rujna, što je desetak dana ranije od propisane zakonske obveze.

Učenje u vrijeme blagdana 

Na Ekonomskom fakultetu nastava će početi u zimskom semestru, za sva godišta preddiplomskog studija, 8. rujna i trajat će do 22. prosinca. Ljetni semestar na tom fakultetu započet će 26. siječnja i trajat će do 15. svibnja, dok će ljetni ispitni rok trajati do 17. lipnja. Zanimljivo je što će zbog ovakvog rasporeda rokovi biti odmah početkom prvog mjeseca što znači da će se studenti pripremati u vrijeme Božićnih blagdana, efikasnost će pokazati drže li studenti više do ispita ili tradicionalnih vrijednosti. 

Ipak, prema informacijama koje smo dobili, za odluku o ranijem početku nastave na fakultetskom vijeću, glasovali su i profesori i studenti, smatrajući da će raniji početak, a time i raniji završetak nastave, omogućiti više ispitnih rokova te normalnije uvjete rada i više vremena nastavnicima za znanstveni rad.

Na zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i računarstva već nekoliko godina, s primjenom Bolonjskog procesa, akademska godina počinje 8. rujna, i traje do 1. srpnja. Takav način rada, kako kažu na tom fakultetu, pokazao se dobrim. 

26.08.2008. 14:49:22
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    ekonomistica
    26.08.2008. 18:52
    Predavanja počinju 08.09. a ispitni rokovi traju do 27.09.... tri tjedna neću znat na kojoj sam godini... baš super... to može samo na ekonomiji!!! kaos!
  2. avatar
    morcic
    01.09.2008. 23:35
    Ne znam koji su to studenti glasovali za raniji početak nastave...nije u redu da se moramo pripremat za ispite u vrijeme Božićnih blagdana...
  3. avatar
    ancy
    02.09.2008. 15:23
    slažem se! kad već nemamo godišnji i bolovanje barem nam praznike mogu ostaviti na miru. Glasovali su vjerojatno oni koji sjede u odborima, a na mom ti je faksu dragi morcicu, sin od dekana, kćer od tajnice, unuk od akademika...
  4. avatar
    henrieta
    05.09.2008. 09:50
    ma užas, i na akademiji...nije baš takav kaos, ali ko da smo u školi...pa daj nas pustite malo...
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh