« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Grad pojačava nadzor radova na objektima "Arene Zagreb"

Bandić bdije nad gradilištem

Gradonačelnik u inspekciji
Gradonačelnik u inspekciji (Ranko Šuvar/CROPIX)
Više o

Milan Bandić

,

Ingra

,

Arena Zagreb

,

Igor Oppenheim

,

Jadranska avenija

,

gradilište

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je danas na gradilištu sportske dvorane "Arena Zagreb" da kasne radovi na pristupnim prometnicima, ponajprije na denivelaciji Jadranske avenije, pa će Grad pojačati nadzor s ciljem da za tjedan dana više ne bude nikakvih zaostataka.

"Od danas pa dok vozila ne prođu nadvožnjakom Jadranske avenije svakodnevno u Uredu gradonačelnika očekujem izvještaj o stanju na gradilištu", rekao je Bandić obilazeći teren, te dodao kako je to preventiva da bi se kašnjenja u pojedinim vrstama radova na vrijeme otklonila.

Bandić nije želio prozivati pojedinačne izvođače radova zbog kašnjenja jer, kaže, "svi rade sinhrono".

"Mogu vjerovati da će 'Ingra', kao glavni izvođač radova, do 15. prosinca napraviti svoj dio posla i bdjet ću nad gradilištem da to realiziramo", kazao je ocjenjujući kako "povjerenje jest dobro, ali je kontrola još bolja".

Predsjednik Uprave "Ingre" Igor Oppenheim je istaknuo da na gradilištu "Arene Zagreb" u punoj smjeni radi 785 radnika, a monteri i do navečer.

Novinari su pitali gradonačelnika Bandića i o novom gradskom projektu "zagreb.hr" koji bi, prema nekim najavama, mogao koštati od 3,5 pa sve do sedam milijuna kuna, no Bandić je rekao tek da će se za "zagreb.hr" izdvojiti manje proračunskog novca nego što se izdvajalo za informiranje kroz "Komunalni vjesnik" (koji se ukida), "Zagreb news" i tvorničke novine.

Cijeli projekt bit će, najavljuje, predstavljen u listopadu.

Na upit novinara hoće li se na lokalnim izborima 2009. ponovno kandidirati za gradonačelnika, bilo u okviru SDP-a ili samostalno, Bandić je odgovorio kako će se o njegovoj kandidaturi izjasniti Gradski odbor SDP-a i građani Zagreba.

Zamoljen da komentira najave da se na izbore priprema i lista poduzetnika kazao je kako "svim političkim suparnicima želi puno uspjeha". (HINA)

25.08.2008. 19:53:42
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh