« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
MILJENKO JURKOVIĆ:

Nastava će početi čim se steknu uvjeti

Za 17 dana blokade nastave odgovorni su resorno ministarstvo i Vlada, izjavljuju studenti.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Dragan Matić, CROPIX)
Više o

Vlada

,

studentski prosvjed

,

Sveučilište u Zagrebu

,

Ministarstvo znanosti

,

Filozofski fakultet

,

Miljenko Jurković

,

fakultet blokada

,

besplatno obrazovanje

,

fakultetska nastava

Dekan zagrebačkoga Filozofskog fakuleta Miljenko Jurković izjavio je novinarima da danas nije bilo nastave za "bolonjce" iako su neki profesori održali nastavu u zgradi Fakuleta, uglavnom u kabinetima.

"Nastava će početi čim se steknu uvjeti, no mi smo u 'pat poziciji'", rekao je Jurković i objasnio kako se od njih zahtijeva da nastavu održe, a nastava je blokirana.

Rekao je da "druge metode" neće koristiti te da su od Sveučilišta dobili određeni broj dvorana na raznim lokacijama u Zagrebu, ali to nije ni četvrtina njihovih potreba.

"Problem je komplicirani raspored i činjenica da je većina studenata na dvopredmetnim studijima", rekao je, dodajući kako nisu uspjeli složiti program jer se stalno pojavljuju novi problemi, pri čemu je priznao da je za to sam odgovoran.

Potvrdio je da su dvije pročelnice odsjeka dale ostavku, ali nije rekao o kojim je odsjecima riječ ni njihova imena.

Studenti zagrebačkoga Filozofskog fakulteta i sedamnaesti dan blokiraju nastavu. Kažu da je za to odgovorna hrvatska Vlada i mjerodavno ministarstvo.

Predstavnici studenata na današnjoj su konferenciji za novinare ocijenili kako je dopis Ministarstva znanosti sveučilištima od 4. svibnja pokušaj obmanjivanja javnosti, koja se nastoji okrenuti protiv studenata.

Studente se pokušava izolirati i prikazati kao manjinu, a njihove akcije kao hir irelevantne skupine marginalaca, kažu studenti.

Ponovili su da nemaju veze s političkim strankama, a na tvrdnje da su sve usamljeniji u svojim nastojanjima poručili su da su sami u to ušli te da u tome ostaju sami. (hina/metro-portal)

06.05.2009. 15:24:06
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh