« Znanost
objavljeno prije 3 godine i 2 mjeseca
JUNO(NA)

NASA-in vic star je 400 godina

NASA-ina sonda za proučavanje Jupitera zove se kao i njegova mitska supruga - Junona, pa naravno da se na internetu zbijaju šale na tu temu

Jupitere, stigla žena ... :)
Jupitere, stigla žena ... :) (Wikipedia)
Više o

NASA

,

sonda Juno

,

Jupiter

Ako niste previše upoznati s grčko-rimskom mitologijom, Jupiter je imao i ženu - Junonu. Premotajmo vrijeme malo naprijed, u 2011. kada je NASA lansirala sondu Juno da napravi 'slatke fotke' Jupitera. A onda je, 4. srpnja 2016. NASA primila podatke da je sonda uspješno ušla u Jupiterovu orbitu.

Nije trebalo dugo čekati da se na račun toga na internetu počnu zbijati vicevi. Takose najprije na redditu pojavilo da "je Junona došla špijunirati svog muža sklonog varanju".

Jedan korisnik reddita doradio je priču.

"Jupiter je znao da je Junona saznala da ju Jupiter vara pa je odlučio sakriti svoje afera tako da se prekrije plaštom. No nije uspio prevariti Junonu. Kada je vidjela da se oblak približava Io (jedna od Jupiterovih ljubavnica i jedan njegov mjesec) odlučila je otpuhati oblak da bi otkrila Jupiterovu nevjernost", napisao je korisnik.

Službeno objašnjenje dala je i NASA, još 2011.

"Ime sonde Junona dolazi iz grčke i rimske mitologije. Bog Jupiter je sebe prekrio veom oblaka kako bi sakrio svoje nestašluke, ali njegova žena Junona mogla je viriti kroz oblake i otkriti Jupiterovu pravu prirodu", napisala je tada NASA.

10.07.2016. 15:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh