« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina
MLJAC

Napunite se energijom u trenu

Popodnevni su sati, glava već lagano pada od umora, a vi idete po novu šalicu kave ... pogrešno! Puno bolji učinak imat će tamna čokolada i zeleni čaj

Zeleni čaj i tamna čokolada dižu energiju
Zeleni čaj i tamna čokolada dižu energiju (FreeDigitalPhotos)
Više o

energija

,

zeleni čaj

,

tamna čokolada

,

podizanje energije

Kad vas počne svladavati popodnevni umor i glava počinje spuštanje prema tipkovnici, vjerojatno ćete posegnuti za novom šalicom kave ... tako se to radi. Ima li boljeg rješenja? Ima - gricnite malo tamne čokolade i popijte zeleni čaj, tvrde znanstvenici sa Sveučilišta Sjeverna Arizona.

Naime, nakon testiranja reakcija ispitanika na čokolade s različitim udjelima kakaoa, pokazalo se da čokolada od 60 posto kakaoa već pojačava budnost i koncentraciju, no s druge strane pada krvni tlak.

Kako bi doskočili toj nuspojavi, ispitanicima su ponudili tamnu čokoladu s aminokiselinom L-theaninom, sastojkom zelenog čaja, i odmah je uočen pojačan osjećaj relaksiranosti, ali bez omamljenosti ili smanjene budnosti. Uz to, nedugo nakon konzumiranja ove aminokiseline krvni tlak se smanjuje.

Ukratko, radi se o čokoladi zdravoj za srce koja sadrži visok udio kakaoa i L-theanina, što je dobra kombinacija za srce, jer smanjuje krvni tlak, istodobno jačajući energiju i podižući budnost.

Kako takve čokolade još nema na tržištu, snađite se sa šalicom zelenog čaja i užitak, a i budnost i koncetracija, su zagarantirani. 

25.05.2015. 13:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh