« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 6 mjeseci
MMMM

Napravite si čaj od kurkume

Kurkuma se može koristiti i za pripremu zlatnog mlijeka koji je odličan napitak za podizanje imuniteta, a radi se i čaj od kurkume koji također ima niz zdravstvenih pogodnosti

Magična biljka iz Indije
Magična biljka iz Indije (Arhiva)
Više o

kurkuma

,

čaj od kurkume

Kurkuma se u ovom obliku konzumira već tisućama godinama. U ayurvedskoj medicini se ovaj čaj zove još i haldi ili manjal.

Kako napraviti čaj od kurkume?

Ovaj čaj se može napraviti na nekoliko načina. Može se koristiti ribani korijen kurkume, prah, odnosno začin kurkume ili pak kupovni čaj kurkume koji dolazi u rinfuzi ili kao vrećica čaja. Ne postoje stroge odredbe koliko se ovog čaja dnevno smije popiti, ali najbolje ga je piti do tri puta dnevno. Čaj će imati neobičan zemljani, ali i slatko-gorki okus na koji se treba naviknuti, a boja će također biti posebna.

Upravo zato, možete u šalicu, uz kurkumu, dodati i neki drugi čaj kao što su zeleni, crni ili pak neki voćni čaj. Osim u čaj, kurkumu možete dodati i u cijeđeni sok od naranče.

U kojem god obliku da imate kurkumu, kako biste s njom napravili čaj, treba žličicu kurkume preliti kipućom vodom, pokriti šalicu i pustiti da odstoji oko deset minuta, a nakon toga se može piti.

U čaj se može dodati i malo meda i limuna, a ako želite dodatno poboljšati benefite čaja može se naribati i malo korijena đumbira. Neki ljudi u čaj od kurkume vole dodati i malo mlijeka. Ako želite da se kurkuma bolje apsorbira u tijelu, dodajte i malo papra.

Čaj se može piti topao ili hladan.

03.11.2022. 18:22:55
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh