« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
NAPETOST RASTE

Napadnuti novinari u Libiji

Autobus s troje novinara koji je iz Tripolija išao prema tuniskoj granici napalo je razjareno mnoštvo na ulazu u grad Zuaru, 100 km zapadno od Tripolija

Fotografija vijesti
Više o

Libija

,

napad

,

novinari

Autobus je prolazio pokraj kontrolne točke i benzinske crpe na kojoj je desetak automobila čekalo u redu kada je novinar kineske televizije Phoenix TV počeo snimati prizor, rekao je Guy Desmond, reporter agencije Reutersa. "Razjareni muškarci, među kojima su barem trojica bila naoružana pištoljima i nožem, razbili su vrata i ušli u autobus" prijeteći novinarima, želeći doznati njihovo državljanstvo i za koje novine rade.

Pedesetak gnjevnih muškaraca okružilo je zatim novinare, ali su vojnici na obližnjoj kontrolnoj točki počeli pucati u zrak kako bi rastjerali napadače koji su na koncu tek probušili gume autobusa. Policija je zatim privela naoružane napadače a novinare je prepratila u hotel Rixos u Tripoliju.

Nestašica goriva u nekoliko zadnjih tjedana uzrokuje sve veću napetost na zapadu zemlje koji je uglavnom pod nadzorom režima koji za nestašicu optužuje NATO-ovu "pomorsku blokadu" što onemogućuje uvoz nafte u zemlju u kojoj nema javnog prijevoza. NATO je u četvrtak na Sredozemnom moru zaplijenio tanker na putu u Libiju, zbog sumnje da će se njegov teret iskoristiti za opskrbu snaga pukovnika Moamera Gadafija.

21.05.2011. 21:15:16
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh