« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
AFGANISTAN

Napadi talibanskih pobunjenika u Kandaharu

Talibani napadaju guvernerov kompleks a borbe u Kandaharu još traju, prenose svjetske agencije

Afganistan
Afganistan (Getty Images)
Više o

Afganistan

,

talibani napadi

,

talibani Afganistan

Najmanje 24 osoba ranjeno je u valu napada talibanskih pobunjenika, prenosi Hina. Talibani, među kojima je i šest bombaša samoubojica, napali su u subotu u Kandaharu na jugu Afganistana niz vladinih objekata. 

Napadi, koji se čine koordiniranima, počeli su eksplozijom u blizini kompleksa zgrada pokrajinskog guvernera u središtu grada a nekoliko drugih eksplozija kasnije je odjeknulo na drugim područjima.

Nakon prve ekplozije došlo je do oružanog sukoba a Reuetsov svjedok je rekao da može vidjeti osobe kako iz peterokatnog tržnog centra pucaju prema guvernerovom kompleksu odakle su vladine snage uzvratile paljbu.

"Talibani napadaju guvernerov kompleks a borbe još traju", rekao je agenciji iz dobro čuvanog kompleksa Zalamy Ayoubi, glasnogovornik kandaharskog guvernera Tooryalaija Wese.

Ayoubi je rekao da je šest bombaša samoubojica detoniralo svoj eksploziv kod nekoliko vladinih objekata po gradu, uključujući i kompleks koji pripada obavještajnoj službi, bazu stranih specijalnih snaga i nadzorne toče afganistanske policije. Borbe između militanata i snaga sigurnosti još uvijek traju na najmanje tri lokacije, rekao je Ayoubi, a do sada su ranjene 24 osobe od kojih su šestorica policajci a ostali civili.

Nakon prve eksplozije mogao se vidjeti crni dim kako se diže iz guvernerovog komplkesa. Ayoubi je rekao da je guverner unutra i da nije ozlijeđen.

07.05.2011. 21:36:51
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh