« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 3 mjeseca
HE HE

Namirnice za zdravu i redovitu probavu

Ova tema obično se spominje ispod glasa, dijele se savjeti o tabletama koje "garantirano otvaraju" i narodni recepti, no kao što rekosmo - sve je u tanjuru

Ovo otvara bez greške :)
Ovo otvara bez greške :) (Arhiva)
Više o

zatvor

,

probava

,

dobra probava

,

konstipacija

Hrana određuje kako će funkcionirati naša probava, pa vam je valjda jasno da u slučaju problema, u ovom slučaju konstipacije, imate puno toga za promijeniti u svojoj prehrani kako biste bili redoviti na WC-u.

Da, ova tema obično se spominje ispod glasa, dijele se savjeti o tabletama koje "garantirano otvaraju" i narodni recepti, no kao što rekosmo - sve je u tanjuru.

Pa, evo što trebate jesti:

Bademi - sadrže zdrave masti koje pomažu zdravlju vašeg organizma, a utječu povoljnona probavu i dinamiku crijeva. Samo dvije porcije badema odnosno 23 badema sadrže 3.5 grama vlakna. Ovi orašasti plodovi zato su odličan izbor za grickanje između obroka.

Jagode - vrijedan izvor dijetalnih vlakana. Odličan su izbor za osobe koje pate od konstipacije jer po jednom serviranju sadrže 6 grama vlakana. Sadrži visoki udio vitamina C koji utječe na opće zdravlje organizma, a uz sve to imaju malo kalorija.

Kokice - za kokicama nerijetko posežu oni koji žele izgubiti na kilaži, a ne žele se odreći grickanja. Zaboravite maslac i sol - ovdje govorimo o prirodnom zrnu kukuruza bez dodataka. Imaju samo 30 kalorija po porciji, a potaknut će probavu na rad.

Suhe šljive - dobro znani trik za poticanje rada probave. Bogate su antioksidansima, sadrže puno vitamina A, a najučinkovitije su u obliku soka. Stavite ih u lonac i pustite da krčkaju. Možete napraviti sok ili sirup.

Zobena kaša - zobene pahuljice sadrže topiva vlakna koja pomažu s probavnim smetnjama, ali i štite zdravlje srca. Možete kombinirati zobenu kašu s voćem i orašastim plodovima, a lako ju je obogatiti proteinskim prahom ili matchom. Sadrži više od 6 grama vlakana na samo 80 grama.

 

21.02.2019. 09:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    21.02.2019. 09:45
    jagode su najbolje
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh