« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 9 mjeseci
SAVJETI

Namirnice koje štite od komaraca

Prema narodnim pričama komarci ne vole vitamin B i kavu, ali kako bismo se zaštitili često to nije dovoljno

Riješite se napasti!
Riješite se napasti! (Arhiva)
Više o

zaštita

,

češnjak

,

namirnice

,

grejp

,

komarci

,

limunska trava

Komarci su dovoljno mali da ih ne uzimamo pretjerano ozbiljno, no ipak vi znamo neku osobu koju komarci izbjegavaju i koja nikada nema problema s ugrizima komaraca.

Prema narodnim pričama komarci ne vole vitamin B i kavu, ali kako bismo se zaštitili često to nije dovoljno.

Stoga, evo nekoliko savjeta stručnjaka o hrani koja će odbiti ugrize ovih malih stvorenja i ljetne dane učiniti lakšima:

Češnjak - nekoliko istraživanja pokazalo je moć češnjaka protiv komaraca, ali i drugih insekata. Glavni sastojak češnjaka je alicin što odbija komarce. Trebalo bi jesti što više svježeg češnjaka. Češnjak u obliku dodatka prehrani također imaju svoj utjecaj jer sadrži alicin.

Grejp - ovo voće sadrži nootkatone za koji je otkriveno da ne odbija samo komarce nego i krpelje. Dodajte ovo voće u svakodnevnu prehranu, a nakon što ga pojedete, koru grejpa utrljajte u kožu.

Limunska trava - jedan od najvećih izvora citronele, poznatog repelenta protiv komaraca. Postoje brojni dokazi koji potvrđuju učinkovitost ove biljke. Možete ju dodati u čaj ili koristiti u hrani. Može imati okus drveta pa travu možete ukloniti iz jela prije konzumiranja.

Naravno, koliko ćete biti privlačni komarcima ovisi i o mnogim drugim stvarima. Istraživanja su pokazala da su komarcima puno privlačniji ljudi nakon što su pili pivo nego kad nisu konzumirali alkohol. Komarci vole i mliječnu kiselinu koja se nalazi u znoju.

22.07.2019. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh