« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 9 mjeseci
SAVJETI

Namirnice koje će vas očistiti od nikotina

Pušenje ostavlja trajne posljedice na zdravlje, no ako se ipak odlučite prestati pušiti i uvrstite ove namirnice na jelovnik, tijelo će se oporaviti

Kivi će nadoknaditi vitamine koje je nikotin pojeo
Kivi će nadoknaditi vitamine koje je nikotin pojeo (Wikipedia)
Više o

pušenje

,

namirnice

,

prestanak pušenja

,

nikotin

,

savjeti za prestanak pušenja

Prestanak pušenja prilično je traumatičan doživljaj u životu svakog pušača, a ono što vam pritom može pomoći je odabrana hrana koja će izbaciti nikotin iz tijela i vratiti vam sve što je nikotin uzeo.

Kivi i limun - pušenje iz tijela, osim vode, izbacuje i vitamine A,C i E koji jačaju imunitet i pomažu organizmu da se bori protiv raznih infekcija i bakcila. Kako bi nadoknadili izgubljene vitamine posegnite za jednom voćkom kivija dnevno ili pak svako jutro popijte čašu limunade od iscijeđenog soka limuna.

Špinat i brokula - folna kiselina vrlo je važna za normalan rad i razvoj tijela, ali isto tako pomaže tijelu da se riješi nikotina. Osim u obliku tablta, folnu kiselinu, ali i spomenute vitamine možete pronaći u špinatu. Brokula je prepuna vitamina C i B5 koji se pojačano gubi pušenjem.

Zeleni čaj i vitaminska voda - tijelo pušenjem gubi prijeko potrebnu tekućinu te organizam puno brže dolazi u dehidracijsko stanje. Ispijanje velike količine vode, vitaminske ili zelenog čaja ispirete nikotin iz tijela i pomažete tijelu da se očisti. 

Sok od naranče - ovaj osvježavajući napitak hidratizira tijelo, pruža mu potrebne vitamine, ali i čisti organizam od nikotina. Iscijedite dvije naranče, dodajte malo vode i popijte između obroka.

Svježa mrkva - nikotin unštava kožu i čini je beživotnom i suhom. Želite li se riješiti ove ružne nus pojave pušenja jedite čim više mrkve. Ona sadrži velike količine vitamina A,K,C i B koji su glavni čistači tijela. Mrkvu iscijedite u sokovniku pomiješanju s jabukom i limunom ili je naribajte u salatu.

Eto, sve je tu, samo još trebate odlučiti prestati pušiti.

11.08.2015. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh