« Film
objavljeno prije 6 godina i 8 mjeseci
NAJAVE

Nakon sjajnih kritika na TIFF-u kontroverzni ‘Borg / McEnroe’ stiže u hrvatska kina

To je film o jednom od najvećih teniskih rivalstava svih vremena i to između švedskog stručnjaka za učinkovitost, Björna Borga i eksplozivnog, podređenog Amerikanca Johna McEnroea

Sjajan film o velikim rivalima
Sjajan film o velikim rivalima (Screenshot)
Više o

film

,

Borg / McEnroe

Film 'Borg / McEnroe' otvorio je svjetski filmski festival TIFF i dobio sjajne kritike. To je film o jednom od najvećih teniskih rivalstava svih vremena i to između švedskog stručnjaka za učinkovitost, Björna Borga i eksplozivnog, podređenog Amerikanca Johna McEnroea.

Ali tu je i pozadinska priča o jednom velikom teniskom prijateljstvu. Glavne uloge u filmu nose Sverrir Gudnason kao Borg i Shia LaBeouf​ kao McEnroe​, koji je sjajan u ulozi kontroverzne zvijezde nagle ličnosti.

Temeljen na istinitoj priči, film ističe poznato finale Wimbledona 1980. godine, koje se smatra jednim od najboljih teniskih mečeva svih vremena.  

Tijekom kasnih 70-ih i ranih 80-ih godina 20. stoljeća, virtuozni igrači Björn Borg (kojeg u filmu glumi Šveđanin Sverrir Gudnason) i John McEnroe (kojeg glumi Shia LaBeouf) oduševili su atletski svijet svojim oštrim, jednakopravnim rivalstvom. Ono što je fasciniralo mase, osim što su obojica bili virtuozni igrači na vrhuncu tjelesnih sposobnosti, bila je i radikalna razlika u njihovim stilovima:

McEnroe je bio užarene glave spreman vrištati nakon krive presude i razbiti reket u izljevima bijesa, dok je Borg sve osjećaje proživljavao u sebi nikada ne dopuštajući publici da ga vidi uzrujanog.

Kontrast vatre i leda poslužio je kao odlična priča koju je režiser Janus Metz očito i htio prikazati u svom novom filmu 'Borg / McEnroe'​​. ​ ​O​va neispričana priča o savršenom rivalstvu u 14 mečeva poznatom kao „vatra i led"'stiže u​ ​ hrvatska kina 2​8​.09.2017.​


11.09.2017. 13:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh