« Svijet
objavljeno prije 12 godina
FINANCIJSKE POTEŠKOĆE

Nakon šest sati talačke krize otmičar se predao

Zbog financijskih poteškoća jedan Talijan uzeo je porezne inspektore kao taoce kako bi skrenuo pažnju na svoj problem

Fotografija vijesti
Više o

Italija

,

otmica

,

policija

,

financijske teškoće

,

taoci

Muškarac koji je činovnika porezne agencije Equitalija u Bergamu na sjeveru Italije držao za taoca, predao se ne ozlijedivši nikoga i priveden je nakon šest sati pregovora, javili su u četvrtak navečer talijanski mediji, javlja Hina.

Muškarac koji je prijetio samoubojstvom kako bi skrenuo pozornost, počeo je uzimati taoce, njih petnaestak, a zatim ih je oslobodio sve osim jednoga i zahtijevao je da razgovara s novinarima.

Nakon višesatnih pregovora predao se, a posljednji taoc, porezni inspektor Carmine Mormandi (56) oslobođen je.

Otmičar se predstavio kao poduzetnik koji je uništen i ne može platiti dugovani porez.

"Imao je pušku i dva pištolja. Bio je vrlo uznemiren. Želio je skrenuti pozornost na svoju situaciju te općenito na problem duga", rekao je za agenciju Ansa policijski čelnik Giacinto Prencipe.

Zadnjih tjedana talijanski mediji izvještavali su o samoubojstvima poduzetnika koji su pali pod stečja opterećeni dugovima ili otpuštenih zaposlenika koji su izgubili svaku nadu s nezaposlenošću od 9,3 posto u veljači.

Nadasve šokantno bilo je samospaljivanje jednoga zidara krajem ožujka u Bologni procesuiranog jer nije mogao platiti porez. Umro je nakon devet dana agonije.

U prosincu je skupina anarhista poslala pismo-bombu vlasniku agencije Equitalia koji je zadobio ozljede očiju i ruku. Equitalia prikuplja poreze i novčane kazne.

04.05.2012. 07:33:51
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh