« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
ZBRAJA SE ŠTETA

Kantrida nakon poplave izgleda kao veliki bazen

Poplavljeni stadion posjetio je gradonačelnik Obersnel koji kaže da ne izgleda lijepo, ali je u boljem stanju nego što se mislilo

(Željko Šop/Cropix )
Više o

Vojko Obersnel

,

Rječina

,

Kantrida

,

poplava Rijeka

,

Veljko Karabajić

U subotu je u Rijeci osvanuo sučan dan, no posljedice koje je izazvala nabujala Rječina tijekom Badnjaka i Božića još će se neko vrijeme sanirati. Potopila je nekoliko riječkih lokalnih cesta, kao i podrume i dio shopping centra Plodine u samom centru grada.

Danas se zbraja nastala šteta, a velike glavobolje zasigurno izaziva i potopljeni teren nogometnog stadiona NK Rijeke Kantrida. Stadion je obišao i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel koji kaže da će se ukupna šteta znati u ponedjeljak, kada će pasti i odluka hoće li se proglasiti stanje elementarne nepogode.

Inače, ovakva poplava ne pamti se u novijoj povijesti riječkog stadiona.

''U samo tjedan dana „ulovili" su nas loši rekordi - prvo snijeg kakav se ne pamti od '87., zatim i kiša kakve nije bilo od '86. Sve su službe reagirale na vrijeme, nije zakazao nitko, a prelijevanja Rječine bila su lokalnog karaktera i gradu niti u jednom trenutku nije prijetila opasnost od poplava većih razmjera'', izjavio je Obersnel za Jutarnji list.

Iako stadion više podjeća na veliki bazen na otvorenom, gradski pročelnik za sport Veljko Karabajić kaže da je trava ''preživjela dva dana pod vodom i najvjerojatnije neće biti uništena''.

Svi se nadaju da će tako i biti jer trava je nova, postavljena tek prošlog ljeta, a Grad Rijeka za nju je, kao i za novu drenažu, izdvojio oko 8 milijuna kuna. Navodno je travnjak prilagođen ekstremnim uvjetima - velikim vrućinama i obilnim padalinama. Karabajić kaže da se ovakva poplava nije mogla predvidjeti niti je drenaža mogla pomoći.

Sam stadion na takvom je položaju da se ovako nešto nije moglo spriječiti. Naime, nalazi se uz samo more, na jednoj od najnižih točaka u gradu, tako da su jugo i podignuta razina mora s jedne, i otapanje snijega i kiša s druge strane učinili svoje.

Ostaje, dakle, pričekati da se voda potpuno povuče i tek onda se može zbrojiti šteta i prionuti na posao spašavanja terena.

26.12.2009. 14:07:40
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    marko25
    26.12.2009. 15:49
    Gospodin Vepar sam obara loše rekorde.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh