« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca

Nakon izmjena GUP-a novi socijalni stanovi

Crkva će dati zemljište, a Grad će financirati izgradnju

Projekti izgradnje stanova od zajedničkog su interesa za Grad Zagreb i Zagrebačku nadbiskupiju, smatraju Bandić i Bozanić
Projekti izgradnje stanova od zajedničkog su interesa za Grad Zagreb i Zagrebačku nadbiskupiju, smatraju Bandić i Bozanić (Marko Miščević/CROPIX)
Više o

Zagreb

,

Milan Bandić

,

stanovi

,

gradnja

,

Josip Bozanić

,

Zagrebačka nadbiskupija

,

mons. Vlado Košić

Povjerenstvo za rješavanje imovinsko-pravnih i drugih pitanja od zajedničkog interesa za Grad Zagreb i Zagrebačku nadbiskupiju raspravljalo je jučer o zajedničkom projektu gradnje socijalnih stanova kojim bi se, nakon izmjene GUP-a, omogućila gradnja 800 stanova za 2400 stanovnika, priopćeno je iz Ureda gradonačelnika.

Stanovi na 60.000 kvadrata

Na sjednici se raspravljalo o zajedničkom projektu gradnje socijalnih stanova prema načelu da Nadbiskupija osigura zemljište, a Grad Zagreb gradnju stanova, što bi se moglo početi realizirati nakon izmjena GUP-a, stoji u priopćenju Ureda gradonačelnika.

Dogovor iz siječnjaJoš 18. siječnja ove godine gradonačelnik Bandić i nadbiskup Bozanić razgovarali su o povratu crkvene imovine, a tada je i dogovoreno da će zajedno raditi na projektu izrade socijalnih stanova za mlade obitelji i obitelji s više djece. Jučerašnji skup korak je prema realizaciji. 

Na zemljištu Zagrebačke nadbiskupije, površine 20.000 četvornih metara bila bi, nakon izmjena u GUP-u, omogućena gradnja oko 60.000 četvornih metara bruto razvijene površine (BRP) ili 800 stanova za 2400 stanovnika. Za tako planiran broj stanovnika sagradit će se svi prateći sadržaji i novi vrtić za najmanje 190 djece, navodi se u priopćenju.

Zaključeno je da će se o projektu i drugim predmetima od zajedničkog interesa za Grad i Zagrebačku nadbiskupiju članovima Povjerenstva dostavljati redovna izvješća.

Vrtić za 300 mališana

U ime Grada Zagreba sjednicom je predsjedao gradonačelnik Milan Bandić, a u ime Zagrebačke nadbiskupije mons. Vlado Košić.

Tema sjednice Povjerenstva bilo je i zemljište površine oko 11.000 četvornih metara za gradnju dječjeg vrtića za najmanje 300 djece, a riječ je o zajedničkom projektu koji su kardinal Bozanić i gradonačelnik Bandić dogovorili za nedavnog susreta u Gradskom poglavarstvu.   (METRO)

10.06.2008. 21:41:15
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
 1. avatar
  ivan74
  04.01.2010. 02:40
  Ja sam jedan od onih koji sam na socijali! Nevjerujem u to jer do sada nikakvih ucinaka nije bilo.Ali ja kao samac se nemislim zeniti do god nebudem imao krov nad glavom i materijalnih mogucnosti da mogu uzdrzavati svoju djecu! Sto je u prevodu NIKAD! Najradije bi volio da radim i da sam neovisan o drugima''jer se osjecam sposobnim'' ali jednostavno netko odredjuje pravila!
  Vrlo jednostavno moral drustva''politike'' i crkve su preusmereni na potpuno krivom kolosjeku te ce mnogo vrijemena trebati da se povjerenje donekle povrati!

  Onaj tko je talentiran a imao je tu mogucnost da ode van HR taj je svoju srecu nasao u blagostanju a oni isti koji nisu imali takvu srecu jednostavno su u zatvoru koji se zove Hrvatska!
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh