Metro-portal.hr

objavljeno 10.06.2008. 21:41:15

Nakon izmjena GUP-a novi socijalni stanovi

Crkva će dati zemljište, a Grad će financirati izgradnju

Projekti izgradnje stanova od zajedničkog su interesa za Grad Zagreb i Zagrebačku nadbiskupiju, smatraju Bandić i Bozanić
Projekti izgradnje stanova od zajedničkog su interesa za Grad Zagreb i Zagrebačku nadbiskupiju, smatraju Bandić i Bozanić (Marko Miščević/CROPIX)

Povjerenstvo za rješavanje imovinsko-pravnih i drugih pitanja od zajedničkog interesa za Grad Zagreb i Zagrebačku nadbiskupiju raspravljalo je jučer o zajedničkom projektu gradnje socijalnih stanova kojim bi se, nakon izmjene GUP-a, omogućila gradnja 800 stanova za 2400 stanovnika, priopćeno je iz Ureda gradonačelnika.

Stanovi na 60.000 kvadrata

Na sjednici se raspravljalo o zajedničkom projektu gradnje socijalnih stanova prema načelu da Nadbiskupija osigura zemljište, a Grad Zagreb gradnju stanova, što bi se moglo početi realizirati nakon izmjena GUP-a, stoji u priopćenju Ureda gradonačelnika.

Dogovor iz siječnjaJoš 18. siječnja ove godine gradonačelnik Bandić i nadbiskup Bozanić razgovarali su o povratu crkvene imovine, a tada je i dogovoreno da će zajedno raditi na projektu izrade socijalnih stanova za mlade obitelji i obitelji s više djece. Jučerašnji skup korak je prema realizaciji. 

Na zemljištu Zagrebačke nadbiskupije, površine 20.000 četvornih metara bila bi, nakon izmjena u GUP-u, omogućena gradnja oko 60.000 četvornih metara bruto razvijene površine (BRP) ili 800 stanova za 2400 stanovnika. Za tako planiran broj stanovnika sagradit će se svi prateći sadržaji i novi vrtić za najmanje 190 djece, navodi se u priopćenju.

Zaključeno je da će se o projektu i drugim predmetima od zajedničkog interesa za Grad i Zagrebačku nadbiskupiju članovima Povjerenstva dostavljati redovna izvješća.

Vrtić za 300 mališana

U ime Grada Zagreba sjednicom je predsjedao gradonačelnik Milan Bandić, a u ime Zagrebačke nadbiskupije mons. Vlado Košić.

Tema sjednice Povjerenstva bilo je i zemljište površine oko 11.000 četvornih metara za gradnju dječjeg vrtića za najmanje 300 djece, a riječ je o zajedničkom projektu koji su kardinal Bozanić i gradonačelnik Bandić dogovorili za nedavnog susreta u Gradskom poglavarstvu.   (METRO)

10.06.2008. 21:41:15
http://metro-portal.hr/nakon-izmjena-gup-a-novi-socijalni-stanovi/8420/