« Biznis
objavljeno prije 10 godina i 3 mjeseca
ROCKFORD - ZAGREB

Nakon 20 godina počinju prvi izravni letovi iz SAD-a za Zagreb

Cijena karte u jednom smjeru je 1099 USD a zainteresiranima će se nuditi i nastavak leta za Beograd

Fotografija vijesti
Više o

avionska karta

,

charter letovi

Nakon ljetovališta Cancuna u Meksiku, Zagreb i Beograd postaju druga i treća međunarodna destinacija u koju se može poletjeti iz Rockforda, grada sa 150 tisuća stanovnika na sjeveru američke savezne države Illinoisa, prenosi Hina.

Air Plus, 'charter' tvrtka sa sjedištem u Chicagu, ponudit će jednom tjedno non-stop letove za Zagreb, s nastavkom leta za Beograd. Letovi će kretati s Međunarodne zračne luke u Rockfordu (RFD) u petak navečer i vraćati se u nedjelju popodne. Letjet će se zrakoplovima Boeing 767s u vlasništvu američke kompanije Air Swift, iz Phoenixa u Arizoni, koja sa svojih 11 zrakoplova obavlja 'charter' letove za velike sportske klubove i turističke agencije.

Cijena leta bit će 1099 USD a to će ujedno biti prvi non-stop let za Zagreb s područja Chicaga u gotovo dva desetljeća, izjavio je Dušan Milićević, generalni direktor Air Plus-a.

Letovi su namijenjeni velikim hrvatskim, srpskim i bošnjačkim zajednicama u Chicagu, Milwaukeeju, Madisonu i St. Louisu, kao i europskim putnicima u potrazi za jeftinim kartama. Letovi će biti na ponudi 13 ljetnih tjedana, a već je prodano oko 2.000 od ukupno 3.000 ponuđenih sjedišta.

Miličević je kazao kako postoji velika potražnja za putovanjima između američkog Srednjeg Zapada i jugoistočne Europe, osobito u ovim ljetnim mjesecima, te da velika mreža putničkih agenata odgovara na tu potražnju.

Air Plus također nudi turističke obilaske Srbije, Hrvatske i susjednih zemalja. Zagreb i Beograd isto tako nude se kao povoljna polazišta za odmor u ostalim europskim zemljama.

15.06.2011. 08:36:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh