« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
MORBIDNO

Nakit i torbe od leševa od sada u prodaji

Liječnici i znanstvenici putem nove online prodavaonice mogu kupiti ljudske organe, a svi ostali modne dodatke

Prsten
Prsten (Gubener Plastinarium)
Više o

Gunther von Hagens

,

nakit

,

izložba leševa

,

leš

,

Bodies Revealed

Imperij leševa Gunthera von Hagensa osvaja internet. "Doktor Smrt" je i službeno pokrenuo dugo najavljivanu internetsku trgovinu u kojoj se mogu kupiti dijelovi ljudskog tijela, ali i "lifestyle" proizvodi popot nakita i torbi.

Trenutno su u ponudi ogrlice, narukvice i prsteni od trupla životinja, ali nije nemoguće proširenje ponude nakitom od ljudskih ostataka. Na slici (iznad) je prikazan prsten s diskom testisa bika, a popularne su i naušnice s diskovima repa žirafe. Cijene se kreću od 41,53 eura (za naušnice) do 212,18 eura (za orglice).

"Proizvodi dokazuju da mrtve životinje mogu doprinijeti modi. Nakit u našoj ponudi je ručno rađen", kaže Gunther von Hagens koji je svojedobno postavio prvu izložbu leševa (inačica "Bodies revealed" nedavno je bila i u Hrvatskoj).

Osim nakita, zainteresirani kupiti mogu i ljudske organe te dijelove tijela zaštićenih životinja. No, za razliku od nakita, koji je dostupan svima, pravo na kupnju organa imaju samo liječnici i znanstvenici. Ljudsko srce prodaje se po 4165 eura. 

03.11.2010. 22:03:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    ženski nakit
    26.08.2012. 08:31
    Meni ovo zvuči na prijevaru, i mislim da se za izradu nakita ne smiju koristiti ljudski organi. Ne samo za ovakvo prstenje i nakit, nego ni za bilo šta drugo!
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh