« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 mjeseci i 3 dana
SAVJETI

Najzdraviji napitci koji daju energiju

Svima nam je poznat osjećaj pada energije oko tri sata popodne. Mnogi tada posegnu za energetskim napicima kako bi dobili potrebni "stimulans", ali je li to najbolji izbor?

Što bi trebalo napraviti?
Što bi trebalo napraviti? (Arhiva)
Više o

energija

,

napitak

Znate ono kad vam već prijepodne padne energija na nulu, pa trebate nešto da vas podigne? Evo vam pet opcija zdravih pića koja će vam dati energiju.

Neki imaju stimulans (točnije kofein, što je opet u redu sve dok se kofein konzumira umjereno) plus energiju u obliku kalorija.

Čaj - crni i zeleni čajevi sadrže kofein i antioksidanse te se mogu zasladiti medom ili agavom za dodatnu energiju. Crni čaj također može pomoći u zaštiti tijela od slobodnih radikala koji mogu pridonijeti kroničnim bolestima.

Kava - ako želite unositi stimulanse, kava je siguran izbor ako se konzumira umjereno. Studije su čak pokazale da umjerena konzumacija kave može smanjiti rizik od kardiovaskularnih bolesti. Dodajte malo niskomasnog mlijeka i izvor energije u obliku kalorija.

Mlijeko - mlijeko sadrži prirodne ugljikohidrate (laktozu) koji pružaju energiju, a također je bogato esencijalnim hranjivim tvarima poput proteina, kalcija i vitamina. Odlučite se za niskomasno ili nemasno mlijeko kako biste održali kalorije i zasićene masnoće pod kontrolom.

Red Bull - ako se odlučite za energetski napitak, Red Bull je reguliran od strane FDA i nudi točne informacije o sastojcima i nutritivnim vrijednostima. Jedna limenka originalnog okusa sadrži 110 kalorija, 80 miligrama kofeina, šećera, vitamina B i taurina.

100-postotni sok od naranče - jedna šalica 100% soka od naranče pruža prirodne šećere i vitamine. Ovaj napitak također može pomoći u smanjenju krvnog tlaka zahvaljujući flavonoidu hesperidinu. Važno je napomenuti da je preporučena veličina posluživanja za sok od naranče je 236 ml.

Važno je napomenuti da je voda uvijek najbolji izbor pića za hidrataciju. Odlučujući se za ove alternative, pridržavajte se umjerenih količina kako biste održali ravnotežu i osjećali se energizirano tijekom dana.

30.09.2023. 11:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    30.09.2023. 16:43
    Red bull samo umjereno
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh