« Spektakli
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci

Najviše nominacija za Jinxe, TBF i Hladno pivo

Objavljene su nominacije za diskografsku nagradu Porin

Nakon Zlatne koogle, Pivo bi moglo trijumfirati i na Porinu
Nakon Zlatne koogle, Pivo bi moglo trijumfirati i na Porinu (Nina Đurđević/CROPIX)
Više o

TBF

,

Porin

,

Jinx

,

Hladno pivo

Objavljene su nominacije za prestižnu diskografsku nagradu Porin koja se dodjeljuje u četrdesetjednoj domaćoj i šest stranih kategorija. Najviše nominacija i u najvažnijim kategorijama dobili su ‘povratnici’ Jinxi koji su nominirani u devet kategorija, a slijede ih The Beat Fleet i Hladno pivo s ukupno osam nominacija.  

Iako kategorizacija nominiranih, kao i svake godine dosad, iznenađuje, popis onih koji su se našli u utrci za kristalne kipiće je očekivan.

TBF je sa svojim hvaljenim i slavljenim albumom Galerija Tutnplok skupio čak četiri nominacije, među kojima je ona i za album godine. U toj kategoriji, kao i u kategoriji rock-albuma godine, natjecat će se s Hladnim pivom i Jinxima, koji su splitskim hip-hoperima konkurenti u preostalim dvjema kategorijama u kojima su nominirani: za najbolju izvedbu grupe s vokalom i najbolji videobroj.

Porin u ZagrebuOve se godine svečana dodjela nagrade Porin seli u Zagreb, a održat će se 10. svibnja u HTV-ovom studiju Anton Marti. 

Jinxima je ‘come back’ pjesma ‘Na zapadu’, osim nominacije za najbolji spot, donijela i nominaciju za pjesmu godine, gdje im konkurira Tošina pjesma ‘Igra bez granica’ te ‘Dalmatinska duša prava’ u izvedbi Harija Rončevića i  Tedija Spalata.

Nagradu za životno djelo primit će skladatelj, aranžer i slikar Zvonko Špišić, te umjetnički ravnatelj Opere HNK Split i glazbenog programa Splitskog ljeta maestro Nikša Bareza. Svečana dodjela nagrade Porin održat će se 10. svibnja u Studiju 10 HTV-a. (INDEX.hr/METRO)

09.04.2008. 00:33:49
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh