« Biznis
objavljeno prije 10 godina i 3 mjeseca
CRNE BROJKE

Najveći pad Wall Streeta od sredine prošle godine

Dow Jones pao je za više od 200 bodova, što se nije dogodilo još od vrhunca japanske nuklearne krize

Više o

Burza

,

Wall Street

,

Wall Street Journal

,

financijska kriza

,

burzovni indeksi

Burzovni indeksi na Wall Streetu zabilježili su ovu srijedu najveći dnevni pad od sredine prošle godine, kao posljedica straha uzrokovanog nizom  loših financijskih izvješća o usporavanju gospodarskog oporavka, prenosi Hina izvještaj The Wall Street Journal.

Dow Jones pao je za velikih 279.65 bodova na 12290.14 što je pad od 2.2 posto a to ujedno predstavlja i najveći bodovni pad od lipnja 2010. Zadnji puta je Dow Jones pao je više od 200 bodova 16. ožujka, na vrhuncu nuklearne krize u Japanu.

Dionice Caterpillara, Alcoe i Bank of Americe neslavni su rekorderi dana sa čak 4.3 posto pada vrijednosti.

Ni indeks Standard & Poor's 500 nije prošao puno bolje sa 2.3 postotnim padom te se sada nalazi na 1314.55 bodova, što je njegov najveći pad još od kolovoza 2010. Tek 10 dionica S&P 500 završilo je u pozitivnom području.

Vrlo lošem danu na Wall Streetu pridružio se i indeks tehnoloških dionica Nasdaq koji je pao za 66.11 bodova, odnosno 2.3 posto.

"Tu u startu nema puno povjerenja, tako da ne treba puno da ljude gurne dalje od stola," rekao je Ted Weisberg, trgovac u tvrtki Seaport Securities, za WSJ.

Pesimizam je nastavio rasti nakon što je Institut za upravljanje opskrbom objavio da je proizvodni sektor oštro usporio u svibnju. Američka prodaja automobila također je pala u svibnju prema prethodnom mjesecu, što je za auto-industriju prvi značajan korak unazad u više od 18 mjeseci.

Prodaja dionica ubrzana je u kasnim poslijepodnevnim satima, nakon što je bonitetska agencija Moody's Investors Service ponovno smanjila rejting grčkog državnog duga.

02.06.2011. 08:46:12
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh