« Svijet
objavljeno prije 9 godina
CYBERWARS

Najveći hakerski napad na SAD u povijesti

Hakeri su prodrli u računala agencije vlade SAD-a koja pohranjuje osobne podatke o djelatnicima saveznih službi a istražitelji ispituju jesu li napadači iz Kine

Hakeri razvalili Ured za pohranu osobnih podataka zaposlenih
Hakeri razvalili Ured za pohranu osobnih podataka zaposlenih (DeviantArt)
Više o

SAD

,

Kina

,

hakeri

U posljednjem u nizu upada u informatičke sustave agencija SAD-a Ured za pohranu osobnih podataka zaposlenih pretrpio je, kako se čini, jedno od najvećih narušavanja povjerljivosti podataka o saveznim službenicima. Taj ured pohranjuje dosjee o zaposlenima kao i podatke o njihovim pravima na pristup povjerljivim podacima.

Izvor iz snaga sigurnosti SAD-a agenciji Reuters je rekao da se vjeruje kako iza napada stoji 'strani entitet ili vlada'. Vlasti ispituju moguću povezanost s Kinom, rekao je izvor blizak istrazi.

FBI je rekao da je pokrenuo svoju istragu te da namjerava doći do odgovornih.

OPM je u travnju uočio aktivnosti koje ugrožavaju njegov računalni sustav a Odjel domovinske sigurnosti je početkom svibnja zaključio da je narušena tajnost podataka agencije te da su ugorženi podaci četiri milijuna djelatnika.

Agencije nisu preciznije navele do kakve vrste informacija su hackeri došli.

Kinesko veleposlanstvo u Washingtonu je u četvrtak, odgovarajući na izvješća da iza velikog napada na računala vlade SAD-a stoji Kina, izjavilo da je prenagliti sa zaključcima 'neodgovorno i kontraproduktivno'.

05.06.2015. 08:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh