« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
PONOVNO PRIJETNJE NOVINARSTVU

Najveći dioničar Elektroprometa prijetio novinaru

Ima li kraja prijetnjama slobodnom govoru? HND osuđuje prijetnje novinaru Saši Paparelli.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Saša Ćetković (business.hr))
Više o

HND

,

prijetnje novinarima

,

Saša Paparelli

,

Michael Ljubas

,

Elektropromet

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) najoštrije u srijedu je osudilo prijetnje novinaru dnevnika "Business.hr" Saši Paparelli koje mu je telefonski uputio Michael Ljubas, najveći dioničar zagrebačkog Elektroprometa.

"Taj je poduzetnik Paparelli preko telefona zaprijetio da će mu zagorčati život i srediti da dobije otkaz, tvrdeći da je objavljuje neprovjerene informacije. Kolegu Paparellu pritom je nazvao smećem, a služio se i nizom sličnih pogrdnih izraza", navodi se u priopćenju HND-a.

Iz novinarske udruge podsjećaju da Mihael Ljubas, kojega zaposlenici Elektorprometa optužuju za namjerno uništavanje njihove, skoro već upropaštene tvrtke, već ima staža u zastrašivanju novinara.

"U rujnu 2009. je ispred zgrade Općinskog suda u Zagrebu, gdje se protiv njega vodio postupak zbog zlouporabe ovlasti u poslovanju, zaprijetio foto reporteru Večernjeg lista Sergeju Županiću da će mu 'razbiti glavu ako ga slika'", stoji u priopćenju HND-a iz kojega napominju da niti nakon godinu i pol dana od premlaćivanje novinara Dušana Miljuša nisu otkriveni napadači i naručitelji tog pokušaja ubojstva.

Inače, novinar Saša Paparella prijetnje Michael Ljubas nije prijavio policije jer je javnost o slučaju želio izvijestiti preko svoje strukovne udruge. (hina/metro-portal)

23.12.2009. 15:04:35
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh