« Biznis
objavljeno prije 7 godina i 6 mjeseci
EBAN

Najveća startup i investicijska konferencija u Hrvatskoj

Dva dana konferencije donosi predavanja, panele i govore najvećih stručnjaka startup industrije, priliku za networking te uvid u najnovije trendove na tržištu

Rijetko dobra prilika za učenje
Rijetko dobra prilika za učenje (Arhiva)
Više o

CRANE

,

Hrvatska mreža poslovnih anđela

,

Zagreb Connect

,

EBAN Winter University 2016

Još nas nekoliko dana dijeli od najveće europske konferencije poslovnih anđela - EBAN Winter University 2016 koja će se održati u Zagrebu.

U organizaciji Hrvatske mreže poslovnih anđela (CRANE) i suorganizaciji Grada Zagreba, EBAN Winter University 2016 održat će se 29. i 30. studenog u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, a predstavlja središnje mjesto okupljanja za sve poduzetnike, investitore, poslovne anđele i startup entuzijaste iz svih dijelova Europe i svijeta.

Dva dana konferencije donosi predavanja, panele i govore najvećih stručnjaka startup industrije, priliku za networking te uvid u najnovije trendove na tržištu. Tako će se u Zagrebu okupiti velika imena, poput Bruce Dickinsona, frontmena Iron Maidena i poduzetnika; Candace Johnson, predsjednice EBAN-a i jedne od 50 najmoćnijih žena u Europi; Johanna Hansmann, najboljeg europskog early stage investitora,Tom Tylera, voditelji korporativnog i investicijskog odjela Bloomberga; Toma Yoritake, direktora tvrtke Cisco ili Petera Cowleya, poslovnog anđela godine u Velikoj Britaniji.

U sklopu konferencije održat će se i startup natjecanje Zagreb Connect koje će prijavljenim timovima omogućiti vidljivost na globalnoj razini i dijeljenje bogatih nagrada iz nagradnog fonda čija vrijednost prelazi 100 tisuća eura, a polovica od toga odnosi se na novčane nagrade. Uz to, najbolji među najboljima mogu osvojiti i nagrade poput puta u Tel Aviv i upoznavanje s lokalnom startup scenom te put u Silicijsku dolinu.

Nastavno na snagu same koferencije i fond nagrade EBAN Winter University, ove godine se na Zagreb Connect prijavilo čak 150 timova iz cijele Europe. Među njima su odabrani finalisti koji dolaze iz 7 zemalja - Hrvatske, Slovenije, Danske, Velike Britanije, Irske, Bosne i Hercegovine te daleke Jamajke, a ono što posebno veseli jest činjenica kako se među finalistima nalazi 11 timova iz Hrvatske.

Posebnu snagu konferenciji pružaju ovogodišnji sponzori. Osobito se to odnosi na generalnog sponzora VIPnet, čije uključivanje u ovaj project je odličan pokazatelje kako se i u Hrvatskoj prepoznaje značajnost razvoja startup ekosustava.

Vipnet tako kroz suradnju s CRANE-om i Gradom Zagrebom nastavlja biti podrška inovacijama i poduzetnicima. Uz VIPnet, posebno mjesto zauzima tvrtka SAAB te mnogi drugi koji su svojim angažmanom poduprijeli ovo događanje, čija organizacija bi mogla značiti veliki preokret u načinu kako se promišlja i podupire razvoj domaćeg gospodarstva.

Zahvaljujući sudjelovanju partnera, poput agencije HAMAG BICRO te Izraelske ambasade, konferencija dodatno širi izvan granica Europe. Izraelska ambasada na konferenciju dovodi i tri visoko rangirana govornika koji će se aktivno uključiti u program konferencije te mentoriranje finalista Zagreb Connecta. Zahvaljujući njima, na konferenciji ćemo imati priliku upoznati izumitelja USB sticka Dova Morana, kao i Avi Marcel Kasztana, osnivača platforme Sixgill, te Yoava Z. Chelouchea, iz Aviv Venture Capital.

Karte su u prodaji preko sustava Entrio.

Općenito:

  • EBAN Winter University pokrenula je Europska mreža poslovnih anđela (EBAN) koja predstavlja suradnju investitora fokusiranih na startupove i poduzeća u ranim fazama razvoja,te broji preko 250 organizacija poslovnih anđela i više od 20.000 investitora. U Hrvatskoj će se ove godine održati 15. izdanje konferencije koja će okupiti najbolje stručnjake u području investicija te ponuditi informacije i uvid u nove trendove na svjetskoj startup sceni. U protekle dvije godine konferencija se održala u Kopenhagenu i Helsinkiju gdje je sudjelovalo preko 1000 sudionika, 350 poslovnih anđela i investitora te preko 50 startupova iz 60 zemalja svijeta.

  • U Europi poslovni anđeli godišnje investiraju preko 7,5 milijardi eura, a iz godine u godinu bilježi se trend porasta investicija.

  • Hrvatska je za domaćinstvo konferencije «pobjedila» Norvešku, Ukrajinu i Švicarsku

  • EBAN WU 2016 konferencija i Zagreb Connect (inače organizira Grad Zagreb samostalno) su spojeni ove godine s ciljem stvaranja održivog ekosistema startupa u našoj zemlji, tj kako bi se djelovalo na to da Hrvatska postane startup nacija.

  • Važnost održavanja ovog događaja u Zagrebu jest cilj sustavnog razvijanja prepoznatljivosti Zagreba kao odredišta organizacije europskih poslovnih događanja. Konferencija veličine i važnosti  kao EBAN Winter University osigurat će Zagrebu i Hrvatskoj veliku pažnju internacionalnih poslovnih anđela i  investitora i omogućiti hrvatskim startupovima da svoje ideje predstave na globalnoj razini.

  • Pobjedu na Zagreb Connect 2015. je odnio tim Amodo Connected Analytics - Driver Copilot je cloud rješenje koje povezuje vlasnike automobila i njihove automobile s radionicama za popravak automobila, osiguravajućim društvima, pružateljima usluga pomoći na cesti, te društvenom mrežom, na korist svih uključenih strana. Pobjednik je osvojio i posebnu nagradu šestomjesečnog sudjelovanja u Tech Leaders Capital-u, drugom najvećem inkubatoru u UK.

  • Ove godine fond nagrada Zagreb Connect iznosi 100 tisuća eura, od čega je polovica u novčanom iznosu. Ostale nagrade uključuju put u Tel Aviv i upoznavanje s tamošnjom startup scenom, put u Silicijsku dolinu, godinu dana inkubacije u Tehnološkom parku Zagreb, Microsoft Azure godišnja pretplata.

21.11.2016. 17:34:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh