« Život
objavljeno prije 6 godina i 1 mjesec
HMMM...

Najveća pogreška koju činimo u vezi

Udvaranje je nastalo s razlogom i slijedi neku logiku - možda bismo si trebali dati priliku da ponovno upoznamo njegove čari.

Komplikacija koliko ti srce želi...
Komplikacija koliko ti srce želi... (Pixabay)
Više o

veze

,

pogreške

Veze su kompliciran odnos koji nam često puta zadaje glavobolje. Od samog početka suočeni smo s pitanjima poput onih o tome tko bi trebao platiti račun, koliko dugo bismo se trebali dopisivati preko društvenih mreža prije nego što napokon odemo na kavu i kada je vrijeme da stvari proglasimo "službenima".

O tim nedoumicama progovara stručnjakinja za veze, Jo Barnett, a pritom otkriva ono što smatra najvećom pogreškom u započinjanju i održavanju veze - preskakanje romantike i komunikacije.

Seksualni odnosi prije dubljeg upoznavanja i stvaranja snažne mentalne i emocionalne povezanost prva su greška koju činimo, što smo zasigurno već čuli, no najčešće je to podatak koji kroz jedno uho ulazi, a kroz drugo izlazi.

Kada parovi odlaze u krevet, preskaču "romantiku" upoznavanja, izlaženja i postepenog zavođenja, a taj je korak od velike važnosti za oba spola, zbog načina na koji muška i ženska psihologija funkcioniraju. Ako se ti važni koraci preskoče, a trenutne potrebe zadovolje se odmah na početku, često nijedna strana više ne osjeća motivaciju za danjim trudom za rad na odnosu.

Ženama je potrebno malo misterije i vole kad im se udvara. Muškarci vole udvarati i dokazivati da su "najbolji kandidat" za mjesto koje dama nudi. Ako prebrzo osvoje mjesto za koje se natječu, nestaje uzbuđenja. Ako žena osjeti da se on prestao truditi, ona će izgubiti interes. 

Ako veza postigne vrhunac prije nego što smo uopće upoznali drugu osobu, prije će dočekati svoj kraj.

Drugi je problem manjak komunikacije. Osobe izbjegavaju "neugodne" razgovore o onome što traže u partneru i u vezi, sve što se ne uklapa u tu sliku na početku su voljni previdjeti kako bi zadovoljili površinske potrebe, a kasnije krivnju svaljuju na partnera koji im ne daje ono što trebaju.

Udvaranje je nastalo s razlogom i slijedi neku logiku - možda bismo si trebali dati priliku da ponovno upoznamo njegove čari.

 

Piše: Andrea Holi
02.03.2018. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh