« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 10 mjeseci
TOČNO!

Najvažniji faktor sreće u životu je - ljubav

Najvažniji faktor sreće je ništa drugo do - ljubav, ne samo partnerska nego i ljubav prema sebi, prijateljima, obitelji, životinjama, hobijima

Volite sve oko sebe, ali i sebe!
Volite sve oko sebe, ali i sebe! (Shutterstock)
Više o

sreća

,

ljubav

,

život

Sreća u životu je ono čemu svi, zapravo (svjesno ili nesvjesno) težimo i pokušavamo postići na raznorazne načine, ponekad i s one strane morala i pristojnosti, no i dalje ostaje otvoreno pitanje -  kako do sreće?

Čini se da ipak imamo odgovor i to na temelju rezultata velikog istraživavnj koje je trajalno nevjerojatnih 75 godina, prateći živote dvije skupine ljudi. Što je još bolje, istraživanje se nastavlja prateći živote djece ispitanika kako bi se došlo do odgovora na drugo pitanje - kako djetinjstvo zapravo utječe na dobrobit i zdravlje u starosti.

No, da vidimo onda što je zapravo ključ sreće u životu? U slučaju da ste pomislili da je odgovor novac ili slava, prevarili ste se, kaže jedan od istraživač psihijatar Robert Waldinger. Naime, on kaže da nas sretnima i zdravima čine dobri međuljudski odnosi.

Još jednostavnije rečeno, tajna je u - ljubavi. Ne samo onoj prema partneru, već prema svemu mogućem u životu - hobijima, obitelji, prijateljima, sebi, životinjama.....

Kada imate nekoga na koga se možete osloniti, kaže Waldinger, ta spoznaja opušta vaš živčani sustav, održava mozak zdravim i smanjuje emocionalnu bol. Rezultati su također otkrili jednu važnu činjenicu - oni koji se osjećaju usamljeno imaju veću vjerojatnost da će im se tijekom godina pogoršati tjelesno zdravlje i da će umrijeti ranije.

"Nema veze koliko prijatelja imate i s koliko ste ljudi okruženi. Najvažnija je kvaliteta tih odnosa i kako oni utječu na vas", zaključuje psihijatar. A što vas čini sretnima?

08.06.2017. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh