« Hi-tech
objavljeno prije 11 godina i 10 mjeseci
SVAŠTA ...

Najtraženiji hrvatski ringtonovi

Vjerovali ili ne, traže se i ringtonovi pjesama koje je skladao Arsen Dedić, ostalo je ... bolje i ne spominjati

Djeca su, naravno, glavna ciljna skupina
Djeca su, naravno, glavna ciljna skupina (Shutterstock)
Više o

mobitel

,

ringtonovi

,

zvonjava

,

Bižuterija Rozga

,

Kemija Magazin

Da Hrvati vole čuti zvuk vesele glazbe kad im zazvoni mobilni telefon pokazuje ljestvica o najčešće preuzetim pozivnim melodijama koju je prema obrađenim podacima za 2011. sastavio HDS Zamp.

Prvo mjesto u kategoriji pozivnih melodija zauzela je "Bižuterija" autorskog para Tončija i Vjekoslave Huljić koja je Jeleni Rozgi osigurala i Porina za Hit godine, a slijede je jednako vesela "Ajme meni nije mi dobro" Ive Petrića i Marina Mrve iz Sexymotherfuckersa te "Nevidljivo blago" Ante Pecotića u izvedbi Kim Verson.

Ljetni hit grupe Magazin "Kemija" koji također potpisuju Tonči i Vjekoslava Huljić je na četvrtom mjestu. Naslovna pjesma emisije Hrvatska traži zvijezdu "Vjerujem u snove" Denisa Dumančića i Faruka Buljubašića (Faye) u izvedbi HTZ Banda popela se na peto mjesto.

Među onima koje se najviše "skidalo" su i autori sa ZAMP-ove ljestvice top deset autora čiji su se repertoari najviše koristili, a u koje abecednim redom ulaze Ante Pecotić, Arsen Dedić, Boris Đurđević, Husein Hasanefendić - Hus, Jasenko Houra, Miro Buljan, Nenad Ninčević, Neno Belan, Tonči Huljić te Zlatan Stipišić - Gibonni.

06.08.2012. 13:51:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh