« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
DOULOS PHOS

Najstariji brod na svijetu postaje luksuzni hotel

U brod MV Doulos će se uložiti više od pet milijuna dolara, a njegove će se kabine pretvoriti u luksuzne sobe, restoran, pomorski muzej...

(Wikipedia)
Više o

MV Doulos

,

najstariji brod

,

Doulos Phos

,

Eric Saw

,

BizNaz Resources International

Poslovni čovjek iz Singapura planira najstariji brod na svijetu MV Doulos pretvoriti u hotel s restoranom i knjižarom, objavio je u četvrtak list The Straits Times.

Eric Saw, direktor BizNaz Resources International, kršćanske organizacije sa sjedištem u Singapuru, rekao je da će uložiti 5.3 milijuna dolara u prenamjenu broda starog 96 godina i njegove kabine pretvoriti u luksuzne hotelske sobe, restorane, dvorane za prijeme, pomorski muzej i urede.

Novo ime broda bit će Doulos Phos, što na grčkom znači "sluga" i "svjetlo", a bit će otvoren iduće godine.

Izgrađen 1914. u Sjedinjenim Državama, dvije godine nakon Titanica, brod dugačak 130 metara bio je u rezalištu prije nego što ga je kupio Saw.

Doulos je tijekom radnoga vijeka promijenio nekoliko imena i nekoliko je puta mijenjao namjenu. Najprije je prevozio luk iz Teksasa do New Yorka, potom je tijekom Prvog svjetskog rada bio opskrbni brod američke ratne mornarice, štitio je američke brodove u Drugom svjetskom ratu te je naposljetku plovio na kružnim putovanjima.

Saw je naglasio da će prihod ostvaren poslovanjem Doulos Phosa darovati u humanitarne svrhe. (hina/metro-portal)


25.03.2010. 18:34:17
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh