« Život
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
GUBITNICI EVOLUCIJE

Najružnija stvorenja na svijetu - 2. dio

Nisu sve mačke slatke, a ponekad su i neodgovorni vlasnici krivi za jeziv izgled svojih ljubimaca

Više o

evolucija

,

najružniji pas na svijetu

,

ružne životinje

Stvorenje koje izgleda kao kauč koji je upravo eksplodirao zapravo je zečja vrsta angora. Dlake mu mogu biti do pola metara duge, a krzno je svojedobno plasirano u tekstilnu industriju ali nikada nije postalo modni hit.

Krtica zvjezdanoga nosa dugi niz godina zadavala je probleme znanstvenicima koji se nisu mogli dogovoriti čemu neobičan nos zapravo služi. Otkriveno je da nije riječ o klasičnom nosu nego ticalima pomoću kojih krtica pronalazi mikroorganizme kojima se hrani.

Archie je još jedan pas koji visoko kotira na popisu najružnijih psa na svijetu. Inače žgoljavog Chinese Crested Doga vlasnica Heather Peoples pretvorila je u debelo pseće prase.

Dumbo hobotnica ime je dobila po perajama koje izgledaju kao ogromne uši. Živi na samom morskom dnu i može mijenjati svoju boju po želji.

Noćne mačke, tzv. sphynx-cats, nastale su zbog neobične mutacije gena. Vrlo su inteligentne i mogu samostalno preživjeti u divljini, ali zbog svog izgleda više podsjećaju na vanzemaljce nego slatke male mace.

By Wikipedia & Getty Images

>>>Najružnija stvorenja na svijetu

>>>Mačke nalik gremlinima hit u Britaniji

15.02.2010. 11:33:54
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh